Father's Coffee Colombia Inzá mosott 300g
Egy kávé, amely sima, kellemesen édes és a téli időjáráshoz illő.
Ízek: Narancs - Hársfavirág - Aszalt füge - csillagánizs
Ország .
Régió: Inzá, Cauca
Feldolgozóüzem: Regional Inzá
Magasság: 1800-2100 m tengerszint felettimagasság.
Fajta: Tabi, Pink Bourbon, Caturra és Colombia.
Feldolgozás: mosott
EZ A KÁVÉ KÜLÖNLEGES AZ APÁK SZÁMÁRA. MINDEN ELADOTT KÁVÉ UTÁN 2 DOLLÁRT ADOMÁNYOZNAK VISSZA (EGYET A VÁSÁRLÓKTÓL, EGYET TŐLÜK), HOGY NAPELEMES ÜVEGHÁZAKAT ÉPÍTSENEK A KÁVÉ SZÁRÍTÁSÁRA.
Az Inzá története 1577-ig nyúlik vissza, amikor Sancho García de Espino július 11-én megalapította az ASORCAFE-t. A cél az volt, hogy segítsék a helyi gazdákat és termelőket a finom kávé termesztésében és értékesítésében. Oktatást, fejlesztést biztosítottak számukra a gazdasági és szociális körülmények javítása érdekében Az egyesületnek jelenleg 290 tagja van.
Feldolgozás:
Az inzai termelők 1,8-2 hekt áros parcellákon dolgoznak, és 2100 m magasságig termesztenek kávét. A kávét hagyományosan mosott módszerrel dolgozzák fel. A szüret után a kávécseresznyét lehúzzák a héjától, és a környezettől függően 20-40 órán át erjesztik. Ezt követően a kávét megmossák, és az éretlen kávébabokat eltávolítják. Ezután parabolikus szárítókban 8-15 napig szárítják az időjárástól függően.
Fajták: A kávéfajták a következőek: A kávéfajták a következőek
A kávé általában magas savtartalmú, nádcukor ízű, a Puracé vulkán vulkanikus talajáról származó kávé. A Microlot Tierradentro arra törekszik, hogy e terület legjobbjait mutassa be. A kávé édesebb és virágosabb karakterű, ami a későbbi szüretelésnek köszönhető.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER