Father's coffee Etiópia Beshasha 300g
Jellegzetes, de kiegyensúlyozott citrusos íz, amely frissítő és soha nem fárasztó. Ez a kávé intenzív, friss élményt nyújt, hosszan tartó könnyedséggel, amely miatt mindig visszatérsz még többért. Fekete tea citrommal - Baracklekvár
Ország.
Régió: Jimma, Oromia
Feldolgozó üzem: Beshasha
Magasság: 2040 m tengerszint felettimagasság.
Fajta: Etióp őshonos fajták
Feldolgozás: mosott
Termelő::
Mustefa Abakeno a Jimma régióban, Agaro közelében gazdálkodik, és híres a finom kávé termesztésének innovatív megközelítéséről. 2018-ban kiviteli engedélyt szerzett, és létrehozta a Beshasha feldolgozóállomást, ahol nemcsak saját termését, hanem a helyi gazdák kávéját is feldolgozza. A precíz szüretelés, erjesztés és szárítás révén kávéi kiemelkednek kivételes minőségükkel és összetett profiljukkal , érett gyümölcsök és virágok jegyeivel. Emellett Mustefa támogatja a fenntartható mezőgazdaságot, és aktívan hozzájárul a régió termelői közösségének fejlődéséhez.
Feldolgozás:
A Mustefa a mosott feldolgozás során egy kis depulperrel távolítja el a héjat és a gyümölcshúst. A korlátozott víz- és helymennyiség miatt a kávét csak rövid ideig, körülbelül 8 órán át erjesztik, majd az időjárástól függően 13-16 napig szárítják. Az eredmény a mézes módszerre emlékeztető karakterű kávé. A Beshasha nemcsak a saját termést dolgozza fel az állomáson, hanem a szomszédos gazdáktól származó, 4-10 hektáros ültetvényekkel rendelkező kávét is. A növekvő kereslet miatt 2020-ban megnyitotta a második állomást, Kabira-t, amely a természetes és anaerob feldolgozásra összpontosít.
Fajták: A kávéfajták a következőek: Akávéfajták a következőek
Ezen a területen hagyományos etiópiai fajtákat ("Heirloom") termesztenek a fák árnyékában. Ezeket a fajtákat gazdag ízük és a helyi körülményekhez való alkalmazkodóképességük miatt értékelik. A 2150-2200 m tengerszint feletti magasságnak köszönhetően a helyi kávéfák jellegzetes és egyedi ízvilágú kávébabokat teremnek.
EAN: 2906
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER