Fiftybeans: A kávé története Ashok Patre által
A Ratnagiri Farm védnökének, Damian Durdának köszönhetem, hogy ilyen tökéletes választékot kaptunk Indiából. Nagyon szépen köszönöm!
A farm története 1927-ig nyúlik vissza, ma pedig az ország egyik legmodernebb farmja. Persze, töltsünk magunknak egy csésze tiszta kávét. Gondoltad volna, hogy Indiában termesztik a legfinomabb kávét? Az ország valóban hatalmas mennyiségű alapkávét termel, de egy különleges kávét?!?!?
Ez a természetes anaerob erjesztési módszer rel feldolgozott tétel megmutatja, hogy India is tud valamit nyújtani a válogatott kávék világának.
A kézi szedés és válogatás után a munkások a cseresznyét rozsdamentes acéltartályokba helyezték, ahol levegő nélkül erjedni hagyták. Ez az erjesztési folyamat nagyon kellemes savasságot hozott a kávéba, amely a rózsaszín grapefruitra emlékeztet. A cseresznyét ezután vadonatúj szárítósátrakban, a gazdaság egyik legújabb beruházásában szárították. Ezeknek a sátraknak köszönhetően a kávé egyenletesen szárad, ami nagyon kellemes édességet, valamint az ízek és aromák nagyfokú tisztaságát eredményezi.
Pörkölt őszibarack, fekete tea, vanília, hibiszkusz és rózsaszín grapefruit várja Önt a csészében. Gyönyörűen iszik.
A kávé pörköléséhez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használok, amely konvekciót, azaz forró levegőt használ a hőenergia elvezetésének fő forrásaként. Ez lehetővé teszi számomra, hogy nagyon pontosan dolgozzak ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így meg tudom őrizni a magas lédússágot, de az édességet is.
Szűrőkávé esetén a kávét mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használja fel. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.
A csomagolásba élelmiszeripari nitrogént kevernek, hogy lassítsák a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.
Ország.
Magasság: 1300 m tengerszint felettimagasság.
Fajta: Catuai, Cauvery SLN9
Feldolgozás: természetes
Ízprofil: SÜLT BARACK - FEKETE TEA - VANÍLIA - HIBISZKUSZ - RÓZSASZÍN GRAPEFRUIT