Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200g
Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200g
Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200g
Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200g

Fiftybeans India Ratnagiri Estate, 200g

Nincs-készleten
5 040 Ft
Adóval együtt

Frissen pörkölt kávé a brünni Fiftybeans kávépörkölőből.

Ízek.

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

Fiftybeans: A kávé története Ashok Patre által

A Ratnagiri Farm védnökének, Damian Durdának köszönhetem, hogy ilyen tökéletes választékot kaptunk Indiából. Nagyon szépen köszönöm!

A farm története 1927-ig nyúlik vissza, ma pedig az ország egyik legmodernebb farmja. Persze, töltsünk magunknak egy csésze tiszta kávét. Gondoltad volna, hogy Indiában termesztik a legfinomabb kávét? Az ország valóban hatalmas mennyiségű alapkávét termel, de egy különleges kávét?!?!?

Ez a természetes anaerob erjesztési módszer rel feldolgozott tétel megmutatja, hogy India is tud valamit nyújtani a válogatott kávék világának.

A kézi szedés és válogatás után a munkások a cseresznyét rozsdamentes acéltartályokba helyezték, ahol levegő nélkül erjedni hagyták. Ez az erjesztési folyamat nagyon kellemes savasságot hozott a kávéba, amely a rózsaszín grapefruitra emlékeztet. A cseresznyét ezután vadonatúj szárítósátrakban, a gazdaság egyik legújabb beruházásában szárították. Ezeknek a sátraknak köszönhetően a kávé egyenletesen szárad, ami nagyon kellemes édességet, valamint az ízek és aromák nagyfokú tisztaságát eredményezi.

Pörkölt őszibarack, fekete tea, vanília, hibiszkusz és rózsaszín grapefruit várja Önt a csészében. Gyönyörűen iszik.

A kávé pörköléséhez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használok, amely konvekciót, azaz forró levegőt használ a hőenergia elvezetésének fő forrásaként. Ez lehetővé teszi számomra, hogy nagyon pontosan dolgozzak ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így meg tudom őrizni a magas lédússágot, de az édességet is.

Szűrőkávé esetén a kávét mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használja fel. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.

A csomagolásba élelmiszeripari nitrogént kevernek, hogy lassítsák a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.

Ország.

Magasság: 1300 m tengerszint felettimagasság.

Fajta: Catuai, Cauvery SLN9

Feldolgozás: természetes

Ízprofil: SÜLT BARACK - FEKETE TEA - VANÍLIA - HIBISZKUSZ - RÓZSASZÍN GRAPEFRUIT

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER