Fifybebab Indonéz Wildan Mustofa, 200g
Fifybebab Indonéz Wildan Mustofa, 200g

Fiftybeans Indonézia Wildan Mustofa, 200g

Nincs-készleten
5 710 Ft
Adóval együtt

Frissen pörkölt kávé a brünni Fiftybeans kávépörkölőből.

Ízvilág: DRIED SWETES - BROSQUES - STRAWBERRIES - CHERRY - CHOCOLATE

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

Fiftybeans: A kávé története Wildan Mustofa által

Ahhoz, hogy megszámolhassa a finom kávé termelőit Indonéziában, kettőig kell tudnia számolni. Az egyikük Wildan Mustofa. Ő és családja a Frinsa Kollektívát vezeti, amely saját kávétermeléssel foglalkozik, de a közeli gazdáktól is vásárol kávécseresznyét, és azt feldolgozza.

Ez már a 3. egymást követő év, hogy a Wildantól vásároltam kávét. A kávéja minden évben hatalmas visszhangot vált ki. Idén azonban Wildannak sikerült sokkal magasabbra tennie a lécet. Ezt a kávét egyszerűen meg kell kóstolnia!

Wildan nagyon különleges technikát választott a tétel feldolgozásához. A teljes név: félig anaerob természetes 3 napos laktofermentációval. Röviden azt jelenti, hogy a cseresznyét szedés után vízzel mossák, majd egy ideig szárítják. Miután elérnek egy bizonyos páratartalmat, műanyag zacskóba helyezik őket, és ott levegő nélkül erjednek. Az erjedés beindítása érdekében élesztőt is adnak a zacskókhoz. A kávé ekkor sokkal édesebb, gazdagabb és sűrűbb testű. A cseresznyét ezután akár 20 napig is szárítják afrikai ágyakon.

Valószínűleg leginkább az érdekli , hogy milyen az íze ennek a kávénak. Számítson egy megalomániás adag aszalt szilvára, őszibarackra, eperre, cseresznyére és csokoládéra. Annyi minden van ebben a kávéban, hogy nem is fér bele. Így nincs más választásod, mint kipróbálni. Nem fogja megbánni!

A kávé pörköléséhez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használok, amely a hőenergia fő forrásaként konvekciót, azaz forró levegőt használ. Ez lehetővé teszi számomra, hogy nagyon pontosan dolgozzak ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így meg tudom őrizni a magas lédússágot, de az édességet is.

Szűrőkávé esetén a kávét mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használja fel. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.

A csomagolásba élelmiszeripari nitrogént kevernek, hogy lassítsák a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.

Ország.

Magasság: 1400 m tengerszint felettimagasság.

Fajta: Sigararutang

Feldolgozás: természetes

Ízprofil: DRIED SWETES - BROSQUES - STRAWBERRIES - CHERRY - CHOCOLATE

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER