GourmetCoffee Specialty - Kenya Nyeri 250g
Kiegyensúlyozott kávé, amely a finom, de ízletes kávé minden kedvelőjének örömet okoz. A csészében érezni fogja a frissítő grapefruitos savasságot, a szilvás sütemény édességét és a tejcsokoládé finom jegyeit.
Magasság: 1 800 - 2 050 m tengerszint felettimagasságban.
Régió: Nyeri, Karatina
Fajta: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Score: 86+
Gazdaság/állomás: Gatina
Pörkölő: Beansmith
Mi a Gourmet Coffee Specialty?
Ez egy olyan kávéválaszték, amelyet a Beansmith Roastery gondosan kiválasztott és pörkölt az Ön számára. Számos definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy olyan kávé, amely egy szakmai értékeléssorán 100-ból legalább 80 pontot ér el, és nem tartalmaz jelentős ízhibákat. Válogatott kávéink esetében mindig 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
Az őrlés pontos durvaságát nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2:30perc alatt.
Információk a gazdától
A Gatina állomás Karatina városának közelében található Nyeri régióban. Az 1968-ban épült állomás a Kenya-hegység nyugati lejtői és az Aberdare-hegység keleti lejtői között helyezkedik el. Az állomást a Mugaga Farmers' Cooperative Society (Mugaga Mezőgazdasági Szövetkezeti Társaság) üzemelteti. Ma 790 tag, akiknek több mint 30%-a nő, szállítja ide a kávécseresznyét. A gazdák együttesen mintegy 142 hektár földet művelnek. Ez termelőnként körülbelül egy tized hektárt jelent, ami több száz kávéfát jelent.
A cseresznyét kézzel szedik, csak a tökéletesen éretteket, és közvetlenül a Gatina állomásra vagy valamelyik gyűjtőpontra szállítják. Ezt követi a gondos kézi válogatás, amelynek során eltávolítják az éretlen vagy sérült gyümölcsöket. A szigorú minőségellenőrzés arra ösztönzi a gazdákat, hogy csak a legjobb termést válasszák ki. A cseresznyét háromtárcsás pépesítőgépben dolgozzák fel , majd egy éjszakán át erjesztik.
A Mugaga szövetkezet öt mosóállomást üzemeltet, és több mint 4 800 termelőt foglalkoztat. A minőségi termékek biztosítása mellett segít a gazdáknak a hozamok növelésében, és aktívan támogatja a nők és a fiatalok bevonását a kávétermesztésbe - a tagok egyharmadát ma már nők teszik ki.
A kenyai kávét a kávébab mérete szerint osztályozzák. A legnagyobb, AA jelzésű kávébabok 7,2 mm-nél nagyobb átmérőjűek.
EAN: 8594206184159
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER