Rebelbean Costa Rica La Candelilla, 250 g
Válogatott és frissen pörkölt Costa Rica La Candelilla kávé a brünni Rebelbean pörkölőből.
Íz: NUGAT - Nektarin - mogyoró
Costa Rica az egyik olyan ország, amelyen sikerült keresztülutaznunk, és meglátogatnunk az ottani farmokat. Közülük a La Candelilla, amely pontosabban egy családi feldolgozóállomás neve. A Sanchez család összesen 70 hektáron gazdálkodik, és évente körülbelül 100 tonna zöldszemet dolgoz fel, ami körülbelül 500 tonna cseresznyének felel meg, hogy érzékeltessük. Összesen 7 testvér gondoskodik a gazdaságról és a malomról.
Általánosságban Costa Rica egy meglehetősen fejlett, jómódú ország, jó infrastruktúrával. Emiatt is a családi gazdaságok mérete itt némileg más, mint mondjuk Guatemalában vagy Peruban. A főváros, San José körüli kávétermő területek nagyon változatosak, és a mikroklíma is nagyon eltérő. Tarrazú magasan fekvő terület, nagyon meredek zöld hegyoldalakkal. Valójában talán ez tetszett nekünk a legjobban, és ott kaptunk egy nagyszerű meglepetést. Az állomás úgy működött, mint egy tökéletesen olajozott gépezet, napi 22 órán át üzemelt a betakarítás alatt. A másik két órát a gépek tisztításával töltöttük, tehát lényegében non-stop üzemeltünk. Gondolom, ezért van egy 3 literes Bunn főzde az irodában, nem csoda.
Gazdák: a Sanchez család
Terület: San Marcos, Tarrazú
Fajta: Caturra
Feldolgozás: Méz
Magasság: 1500 m tengerszint felettimagasság
Importőr: Falcon Specialty Coffees
Íz: NUGAT - Nektarin - mogyoró
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER