Rebelbean Guatemala El Porvenir
Rebelbean Guatemala El Porvenir

Rebelbean Guatemala El Porvenir

Nincs-készleten
5 220 Ft
Adóval együtt

Válogatott és frissen pörkölt guatemalai El Porvenirkávé

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
A termék megvásárlásával szerez 15 pont. A kosara összesen tartalmazni fogja 15 pont, amelyek egy értékű utalványra válthatók át 259 Ft.
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

Az El Porvenir farm elképesztő 112 hektáros területet foglal magában. Nagy részét nemcsak a kávé, hanem az őshonos fák is benőtték. Ezek árnyékot és gazdag biológiai sokféleséget biztosítanak a kávéfák számára, valamint a lehullott levelek formájában a szükséges tápanyagot. A talaj termékenységét és tápanyagszintjét tekintve a gazdaság valószínűleg a Fuego kitörésének történelmi katasztrófájának köszönheti a termés minőségét. 1972-1976-ban ez az esemény az egész gazdaságot és a növényeket több mint 50 cm vulkáni porral borította be. Állítólag majdnem 2 évbe telt, mire a növényeket kiásták a hamuból a fénybe. A gazdák a legrosszabbra számítottak, de a kávéfák egészségesen túlélték a katasztrófát, és a hamu ásványi anyagokban gazdag összetételének köszönhetően ma is virágoznak. Kicsit paradox, de ilyen a természet.

A gazdaság az elmúlt 15 évben intenzív kávérozsdával küzdött, de a jobb műtrágyázási módszerekkel és az ellenállóbb fajták telepítésével fokozatosan sikerült megnyerni ezt a küzdelmet. A gazdaság pénzügyi problémái azonban súlyosak voltak - Erik tulajdonosnak két évre az Egyesült Államokba kellett költöznie, hogy más bevételi forrást biztosítson családja és a gazdaság számára.

Ma már sokkal jobban megy a gazdaságnak, amely egész évben folyamatosan 5 embert foglalkoztat, aratás idején pedig további 30-at. A cseresznyét a La Esperanza szövetkezetben a szokásos mosott módszerrel dolgozzák fel, és körülbelül 2 hétig szárítják a hagyományos teraszokon, amelyek kifejezetten az aszaláshoz kialakított betonterületek.

A kávé aromája telt és édes. Ízében a lédús gyümölcsök és a krémes tejes viszkozitás nagyszerű egyensúlyát találja, hosszú utóízzel.

Gazdálkodó.

Terület.

Fajta: Caturra, Bourbon

Feldolgozás: mosott

Magasság: 1 533 m tengerszint felettimagasság.

Importőr: Falcon Specialty Coffees

Pörkölés: omni pörkölés - minden elkészítési módhoz alkalmas

Ízprofil: körte, fehér ribizli, tejszínhab

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER