Fiftybeans Burundi Kibingo, 200g
Frissen pörkölt kávé a brünni Fiftybeans kávépörkölőből.
Ízvilág: CITRUSZ- VÖRÖSGYÖRGY- MÉZSI
A kávé története a kibingói gazdáktól
Egy afrikai gyöngyszem, amely a mi szemünkben a finom kávé jövőjét jelentheti.
Ez egy olyan kávé, amelyet egy speciálisan tenyésztett élesztővel, az ORO-val erjesztettek. Ez az élesztő lehetővé teszi a gazdák számára, hogy meghosszabbítsák az erjedést, és ezáltal növeljék a kávé minőségét. Konkrétan az ORO-törzs vörös gyümölcsös jegyeket ad a kávénak, és javítja a kávé testességét és édességét. Ugyanakkor a folyamat könnyen megismételhető, minimális kockázattal és többletköltséggel.
Egy olyan országban, mint Burundi, ahol a termés minősége és mennyisége nagyon viharos, az ellenőrzött fermentáció nagy könnyebbséget jelent a gazdák számára.
Sok citrusfélét, piros gyümölcsöt és mézes édességet élvezhet a csészében. Ez a kávé csak tiszta és édes finomság!
Ennek a kávénak a lefőzéséhez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használnak, amely a hőenergia leadásának fő forrásaként konvekciót, azaz forró levegőt használ. Ez lehetővé teszi, hogy nagyon pontosan dolgozzunk ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így sikerül megőrizni a magas lédússágot, de az édességet is.
Szűrőkávéhoz mindig legkorábban 7 nappal a pörkölést követően használjon kávébabot. Az első felbontás után hagyja a csomagot legalább 4 órán át "kiszellőzni", mielőtt elkészíti a kávét. Ez megakadályozza a nem kívánt keserű jegyek megjelenését az ízben.
A csomagot élelmiszeripari nitrogénnel töltöttük fel, hogy lassítsuk a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.
Ország: Burundi
Magasság: 1800m
Fajták: Burundi Bourbon
Befejezés: mosott
Ízprofil: citrus - piros gyümölcsök - méz
EAN: 22002200
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER