Gill's India Mysore Plantation A 100g
Kerek test, tejcsokoládé, enyhén fűszeres jelleg és enyhe gyümölcsös jegyek a lecsengésben.
Kedvelt elkészítési mód - eszpresszó.
Mysore területe, más néven Karnataka, India egyik legfontosabb kávétermelő régiója. Az állam az országos kávémennyiség több mint felét termeli. A legtöbbet a kistermelők termelik. A másik részét a nagybirtokok termelik.
Karnataka három földrajzilag elkülönülő övezetből áll:
1. Karavali tengerparti területei
2. Malenadu területe a Nyugati-Ghatokkal. Itt található a legtöbb nagy kávéültetvény.
3. Bayaluseeme területe
Akávébabokat ehhez a tételhez különböző ültetvényekről válogatták méret és minőség alapján. A Mysore Plantation enyhén savas karakterű, közepes testtel és erős csokoládé jelleggel.
A kávénövények virágzása márciusban/áprilisban, a fő esős évszak kezdetén kezdődik. A betakarítás az arabica esetében általában novembertől februárig, a robusta esetében pedig januártól márciusig tart. A betakarítás kézzel történik. A legtöbb indiai kávét árnyékban termesztik.
Azindiai kávét egy sajátos és némileg bonyolult osztályozási rendszer szerint osztályozzák, régió szerinti felosztással. A felosztás a kávébab mérete és a hibák száma alapján történik, azaz A, AB, B, B, C és PB.
Farm: Mysore
Osztály: S.795/Kent/Catimor
Feldolgozás: Mosott
Magasság: 1000-1200 m tengerszint feletti magasság.
Régió/terület: Mysore Plantation A
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER