- Dominik Škoda
- 24658 nézetek
- 0 hozzászólások
Minden kávérajongó szeret finom italt készíteni frissen őrölt babból. Az olyan kezdeti feltételeken kívül, mint a származási ország vagy a tengerszint feletti magasság, a kávé ízét számos tényező befolyásolja. Nagyon fontos tényező, hogy frissen őrölt-e , ezért a legjobb, ha közvetlenül a készítés előtt őröljük meg, és így a legjobb ízt érjük el. Ha Ön egy igazi műértő, soha nem vásárolna előre őrölt kávét. Ez már viharvert, és ráadásul előfordulhat, hogy nem éri el az adott kávékészítéshez szükséges őrlési fokot.
Hogyan kell kávét darálni? A kávé megfelelő durvára őrléséhez a kávédarálót megfelelően be kell állítani. Különbség van a darálók típusai között. Aprítókat és köszörűköves darálókat használnak. Ha több finoman változó fokú őrlést szeretne elérni, mindenképpen köszörűköves köszörűt használjon. A kávédaráló soha nem lesz olyan finomra őrölve, mint a kézi darálóban, és a durvaság sem lesz egyenletes.
Melyik kávédarálót használjam?
-
Használjon jó minőségű kézi kávédarálót vagy darálóköves elektromos darálót
-
A kávédarálók soha nem darálják egyenletesen a kávét
-
Annak ellenére, hogy az előre őrölt kávé vásárlása nem ideális megoldás, mégis jobb, mint aprítógép használata
Minden kávékészítési mód más típusú őrlést igényel. Minél rövidebb a szemek áztatási ideje, annál finomabb az őrlés.
Milyen érdességű a kávédarálás egy adott készítményhez?
Válassza ki és tanulja meg a megfelelő mennyiségű kávédarálást az alkalmazott kávékészítési módszerek tekintetében.
1) A kávé nagyon finom őrlése
A török kávé cezvában való elkészítéséhez nagyon finom kávéőrlés javasolt. Az állaga hasonló a sima liszthez vagy porhoz.
-
jezva
2) A kávé finom őrlése
A kávé finom őrlése alkalmas eszpresszó készítésére . A durvaság olyan, mint a finomabb konyhasó. Ha előre őrölt kávét vásárol, valószínűleg így lesz őrölve.
-
Eszpresszó
3) A kávé közepesen finom őrlése
A közepesen finom őrlés valószínűleg a leggyakoribb. Moka edényhez , csepegtetőben vagy aeropressben való elkészítéshez (2-3 perc elkészítési idővel) használható. Valamivel finomabb, mint a homok, de nem olyan finom, mint a finomra őrölt.
- Moka fazék
-
Csöpög
-
Aeropress (elkészítési idő 2-3 perc)
4) Közepes kávéőrlés
A közepes őrlés az arany középút a finom és a durva őrlés között. Csepegtetésre , vákuumos edényben történő előkészítésre vagy aeropresszéshez is használható (3+ perc előkészítés). Az állaga olyan, mint a homok.
-
Aeropress (elkészítési idő több mint 3 perc)
5) Közepesen durva kávéőrlés
A Chemex vagy Clever csepegtetőhöz közepesen durva őrlés alkalmas. A kávé durvasága olyan, mint a durva homok (kicsit durvább, mint egy közepes őrlemény).
-
Cold brew
6) A kávé durva őrlése
Durva köszörülés javasolt profrench sajtó. Az ilyen őrölt kávé tengeri sónak tűnik. A francia présben való elkészítéshez jobb, ha durvára őrölt kávét fogyasztunk - a szemek nem hatolnak át a szitán az italba, és az üledék az alján marad.
- Hideg sör
class="emphasis-indentation">
TIPP: Ne féljen kísérletezni! Érdemes a kávét frissen őrölni, és idővel észreveheti az egyes durvaságok közötti finom különbséget.
Válassz minőségi kávédarálóink kínálatából.
{termékek:369,579,445,458,880}
Egyéb kávékészítési módok
- Kávé készítés francia sajtóban
- Hidegen főzött kávé elkészítése
- Kávé készítés mokakannában
- Kávéfőzés dzezvában
- Kávé készítés vákuum edényben
- Szűrt kávé készítése
- Kávé elkészítése - Espresso - teljes kézikönyv
- Kávé készítése Aeropress
Zöldkávé készítése pörköléssel - Vietnami kávé készítése
- Espresso italok
- Kávé készítés Chemexben
- Yerba mate készítése calabash-ban
- Jeges kávé - receptek 6 módon
- Kávé ízek
- Lapos fehér kávé készítése
- Frappe kávé készítése
- Csoportos főzésű kávé készítése
- Espresso tonic kávé készítése
- Cappuccino kávé készítése
- Egy caffe latte elkészítése
- Latte macchiato elkészítése
- Espresso macchiato elkészítése
- Ristretto kávé készítése
- Espresso doppio elkészítése
- Americano kávé készítése
- Lungo kávék készítése

Megjegyzések (0)