Hogyan válasszuk ki a kávédarálás durvaságát?

Minden kávérajongó szeret finom italt készíteni frissen őrölt babból. Az olyan kezdeti feltételeken kívül, mint a származási ország vagy a tengerszint feletti magasság, a kávé ízét számos tényező befolyásolja. Nagyon fontos tényező, hogy frissen őrölt-e , ezért a legjobb, ha közvetlenül a készítés előtt őröljük meg, és így a legjobb ízt érjük el. Ha Ön egy igazi műértő, soha nem vásárolna előre őrölt kávét. Ez már viharvert, és ráadásul előfordulhat, hogy nem éri el az adott kávékészítéshez szükséges őrlési fokot.

Hogyan kell kávét darálni? A kávé megfelelő durvára őrléséhez a kávédarálót megfelelően be kell állítani. Különbség van a darálók típusai között. Aprítókat és köszörűköves darálókat használnak. Ha több finoman változó fokú őrlést szeretne elérni, mindenképpen köszörűköves köszörűt használjon. A kávédaráló soha nem lesz olyan finomra őrölve, mint a kézi darálóban, és a durvaság sem lesz egyenletes.

Melyik kávédarálót használjam?

  1. Használjon jó minőségű kézi kávédarálót vagy darálóköves elektromos darálót

  2. A kávédarálók soha nem darálják egyenletesen a kávét

  3. Annak ellenére, hogy az előre őrölt kávé vásárlása nem ideális megoldás, mégis jobb, mint aprítógép használata

Minden kávékészítési mód más típusú őrlést igényel. Minél rövidebb a szemek áztatási ideje, annál finomabb az őrlés.

Milyen érdességű a kávédarálás egy adott készítményhez?

Válassza ki és tanulja meg a megfelelő mennyiségű kávédarálást az alkalmazott kávékészítési módszerek tekintetében.

1) A kávé nagyon finom őrlése

A török kávé cezvában való elkészítéséhez nagyon finom kávéőrlés javasolt. Az állaga hasonló a sima liszthez vagy porhoz.

  • jezva

2) A kávé finom őrlése

A kávé finom őrlése alkalmas eszpresszó készítésére . A durvaság olyan, mint a finomabb konyhasó. Ha előre őrölt kávét vásárol, valószínűleg így lesz őrölve.

  • Eszpresszó

3) A kávé közepesen finom őrlése

A közepesen finom őrlés valószínűleg a leggyakoribb. Moka edényhez , csepegtetőben vagy aeropressben való elkészítéshez (2-3 perc elkészítési idővel) használható. Valamivel finomabb, mint a homok, de nem olyan finom, mint a finomra őrölt.

  • Moka fazék
  • Csöpög

  • Aeropress (elkészítési idő 2-3 perc)

4) Közepes kávéőrlés

A közepes őrlés az arany középút a finom és a durva őrlés között. Csepegtetésre , vákuumos edényben történő előkészítésre vagy aeropresszéshez is használható (3+ perc előkészítés). Az állaga olyan, mint a homok.

5) Közepesen durva kávéőrlés

A Chemex vagy Clever csepegtetőhöz közepesen durva őrlés alkalmas. A kávé durvasága olyan, mint a durva homok (kicsit durvább, mint egy közepes őrlemény).

6) A kávé durva őrlése

Durva köszörülés javasolt profrench sajtó. Az ilyen őrölt kávé tengeri sónak tűnik. A francia présben való elkészítéshez jobb, ha durvára őrölt kávét fogyasztunk - a szemek nem hatolnak át a szitán az italba, és az üledék az alján marad.

class="emphasis-indentation">

TIPP: Ne féljen kísérletezni! Érdemes a kávét frissen őrölni, és idővel észreveheti az egyes durvaságok közötti finom különbséget.

Válasszon tőlünk minőségi kávét , darálót , kávéfőzőt , franciasajtót , mokkás edényt , csepegtetőt , dzevát és egyebeket.

Válassz minőségi kávédarálóink kínálatából.

Dominik Škoda
A cikk szerzője: Ing. Dominik Škoda
A GourmetKava s.r.o. tulajdonosa és igazgatója, amely 15 éve üzemeltet egy e-shopot frissen pörkölt kávéval és alternatív kávékészítési kiegészítőkkel. A The Specialty Coffee Association rangos Barista Skill Foundation bizonyítványának birtokosa. De a természet, a barkácsolás és a zene szerelmese is.
  • class="dropdown-itemlanguage_dropdown_item" lang="en">HU
  • HU
  • SK
  • HU
  • RO

{termékek:369,579,445,458,880}

Kapcsolódó termékek

Baratza Encore daráló Baratza Encore daráló 2
Készleten
Kávédarálók

Baratza Encore daráló

ABaratza Encore elektromos daráló kúpos őrlőkövekkel alkalmas minden alternatív filterkávé és eszpresszó elkészítéséhez.
Raktáron
64 330 Ft
MINI MILL SLIM PLUS (MSS-1DTB)  t MINI MILL SLIM PLUS (MSS-1DTB)  t 2
Készleten
Hario Kávédarálók

Hario MINI MILL SLIM PLUS (MSS-1DTB)

A Hario Mini Mill Slim PLUS a népszerű Mini Mill Slim új változata , továbbfejlesztett hatszögletű fogantyúval, elegáns sötét füstös kivitelben.
Raktáron
9 580 Ft
Hario Canister Mill (CMHN-4) Hario Canister Mill (CMHN-4) 2
Készleten
Hario Kávédarálók

Hario tartályos daráló (CMHN-4)

A Hario Canister (CMHN-4) kézi őrlőlegújabb változata kerámia őrlőkövekkel, állítható őrlési durvasággal és nagy, lezárt tárolóval a frissen őrölt kávé tárolására.
Raktáron
20 740 Ft
Lásd a szerző cikkét
Dominik Škoda

A GourmetKava s.r.o. tulajdonosa és ügyvezetője, amely 11 éve működtet egy frissen pörkölt kávét és alternatív kávékészítő eszközöket árusító webáruházat. A The Specialty Coffee Association rangos Barista Skill Foundation tanúsítványának birtokosa. Emellett a természet, a barkácsolás és a zene szerelmese.

Megjegyzések (0)

Jelenleg nincs hozzászólás

🎄 Sajnos már nem tudjuk karácsonyig kézbesíteni a csomagot. A webáruház továbbra is minden nap feladja a rendeléseket ➡️ További információk