A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Káva a cholesterol, cafestol, filtrovaná káva Ennek eredményeként az életmód és az étrend azt jelenti, hogy manapság sokan foglalkoznak a vér koleszterinszintjével. Kávé szerelmeseinknek az volt az elképzelése, hogy vizsgáljuk meg a kávé kávéra gyakorolt hatását, amelyet naponta akár többször is elkényeztetünk.

A kávé kivonása során a cafestol nevű anyag fokozatosan eliminálódik. Ez egy olyan anyag, amely segít az emberi testben a vér koleszterinszintjének növelésében . Ha magas koleszterinszintet szenved és ugyanakkor az erős kávészeretet (amit határozottan megértjük), akkor feltétlenül nem kell az otthonod összes kávébabját önteni :-)

Amint azonban Zhang, Linforth és Fisk (2012) tanulmánya, amelyet itt megnézhet, megmutatja , a cafestol mennyisége nagyon függ attól, hogy miként készítesz kávét . A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutottak, hogy a végső italban kiválasztódó cafestol mennyisége nagyon különbözik a különféle kávékészítményekben.

Cafestol (mg / L) Könnyen pörkölt (mg / L) Sötét pörkölt (mg / L)
Azonnali 1.9 ± 0,05 (150)
Csepegtető / szűrt kávé 0,12 ± 0,02 (150)
Török / főtt 48.3 ± 3.8 (150) 43,9 ± 1,36 (160) 25.9 ± 3.54 (160)
Dzsessz 88.7 ± 4.0 (60) 39.1 ± 0,04 (60) 22.8 ± 0,12 (60)
Moka teáskanna 37,5 ± 1.3 (60) 26.2 ± 0,60 (60) 19.2 ± 0,37 (60)
Francia sajtó 20-27 (150) 43.6 ± 0,98 (160) 29,0 ±
Eszpresszó 16,7-17,3 (60)

Forrás: Food Research International, 49. szám, 1. szám, 2012. november, 27–31. Oldal, a tanulmány a különböző kávéfőzési mechanizmusokból származó kafestol extrahálás hozama: Chen Zhang, Robert Linforth, Ian D. Fisk

Az előző táblázat és annak első oszlopa világosan és egyszerűen leírja a káfestol-tartalom különbségét mg / L-ben az egyes kávékészítményeknél. Messze a legjobb eredmény a szűrt kávé volt, amely a legkevesebb cafestolt tartalmaz, és így a legkevesebb hatással van a koleszterinre. A szűrt kávé már hosszú ideje a kedvence a tisztaság és a teljes íz szempontjából, ezért remélhetőleg izgatja még azokat is, akik nem szeretnék támogatni a szervezet koleszterinszintjének emelkedését :-) szakasz "Szűrt kávé (csepegő)" .

Éppen ellenkezőleg, a jazz-kávék készítése a legrosszabb lett. Ez az előkészítési módszer hazánkban nem olyan gyakori. Sokkal érdekesebb azonban a következtetés, amely számos cseh háztartást érint, nevezetesen, hogy a második legrosszabb előkészítés a klasszikus cseh török . A kávé hosszú áztatása olyan anyagokat választ ki, amelyeknek a kávéval semmi köze sincs, és a cafestol az egyik. Ha továbbra is szereti a törököket, akkor talán a legmegfelelőbb variánst javasoljuk az Ön számára, és ez az előkészítés egy francia nyomású vízforralóban , amely szinte azonos a törökkel, de az extrakció végén szitával elválasztja a kávét az üledékből, és nincs további extrahálás. A "Francia sajtó teáskannák" részben a teáskannák széles skáláját láthatja, amelyeket tőlünk megvásárolhat.

Egy másik fontos tényező, amely befolyásolja a kávéban lévő cafestol mennyiségét, a pörkölés mértéke . Bár manapság sokan az alacsonyabban pörkölt kávékat részesítik előnyben, az a tény, hogy a könnyebb pörkölt kávé nagyobb hatással van a koleszterinszintre, mint a sötét pörkölt kávé . Kávéinkat mindegyiknél sötétebbre pörköltük, mindössze két kávét kínálunk sötét és világos pörkölésben egyaránt. Kipróbálhat egyet, amely jobban szereti. A "Pörkölt kávé" részben megtalálható mind klasszikusan pörkölt, mind könnyebben pörkölt kávé.