A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

A világ egyik legegészségesebb itala. És ez tényleg nem túlzás! Milyen gyakran hódolsz a zöld időnek? És el tudod-e készíteni megfelelően?

A zöld tea manapság méltán foglal el előkelő helyet az úgynevezett szuperélelmiszerek között. Úgy tűnik, minél többet tudunk meg róla, annál lenyűgözőbbé válik. Jótékony hatásainak széles skáláját mára tudományos vizsgálatokkal dokumentálták, és ellenőrzött források szerint évente elképesztő 600 000 tonna szárított zöld tealevelet isznak világszerte.

Milyen hatások állnak egy olyan ital népszerűsége mögött, amelyet már több mint négyezer éve élvez az emberiség? A zöld tea elsősorban

  • egy erős antioxidáns;
  • képes a kognitív funkciók támogatására;
  • hatékonyan serkenti a zsírégetést;
  • hatékony az öregedés megelőzésében.

Hogyan készítsd el a zöld tea ennyi jótékony hatású italát

KÉSZÍTÉS EGY TÁBLÁBÓL

  1. Töltsön 80-85 °C-os vizet a csészébe. Ahhoz, hogy ne kelljen állandóan hőmérőt használnunk, elegendő, ha a csészében hagyjuk a forrni kezdett vizet körülbelül két percig hűlni.
  2. Ezután adjunk hozzá egy teafüveget, és hagyjuk 3 percig áztatni.
  3. Vegye ki a zacskót, és élvezze a zöld teát.

SZIMPANÓS TEÁK KÉSZÍTÉSE

  1. Töltsön 80-85 °C-os vizet egy vízforralóba vagy Franciaprésbe. A felforralt víz lehűtésének eljárása megegyezik az előző leírásnál leírtakkal.
  2. Adjunk a vízhez szitált zöld teát, 250-300 ml-re 1 teáskanálnyit. Ha nagyon nagy kanna van, adjon hozzá még egy teáskanálnyit, hogy a tea elég erős legyen.
  3. Miután a tea három percig ázik, szűrje le, és tálalja.

Meglepődhetsz, ha tudod, hogy mindkét esetben a zöld teát a vízhez adod, nem pedig vizet öntesz a teára. A zöld tea esetében ennek oka van. Ez adja meg a tea tökéletes ízét, kellemetlen keserű utóíz nélkül.

A zöld tea fogyasztása személyes rituálé

És ennek megfelelően kell megközelítened az elkészítését. A fenti praktikákat tekintse ajánlásnak, lehet, hogy egyes zöld teafajtáknál jobban jár, ha rövidebb ideig áztatja. Vannak, akik a mézzel vagy nádcukorral enyhén édesített teát részesítik előnyben. Nagyon fontos, hogy élvezze a zöld teát.

Ne féljen kísérletezni, és megtalálni azt a módszert, amely a legjobb teaélményt nyújtja Önnek.