A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Bemutatjuk az eszpresszó család egy újabb tagját. Pontosabban e népszerű kávécsalád egyik fiatalabb tagját.

Hogyan került az eszpresszó a macchiatóhoz?

Az espresso macchiato olasz baristák alkotása, akik az 1980-as évek végén mutatták be a világnak. Ez egy klasszikus vagy akár dupla eszpresszó egy kis felhabosított tejjel. A tej nem lehet túl sok, hogy megőrizze a kávé erős ízét.

Mire van szükség egy espresso macchiato elkészítéséhez?

Egy kiváló minőségű eszpresszógép, prémium minőségű kávé és egy tejhabosító, hacsak a géped nincs felszerelve a megfelelő fúvókával. Ne feledkezzen meg egy megfelelő csészéről vagy pohárról sem. 

A kész eszpresszóhoz csak annyi tejet adjon, hogy a kávé íze érvényesüljön és selymes legyen.

Tények az espresso macchiatóról:

  • Bár a legtöbb országban átvették az eredeti olasz nevet, ha Portugáliában szeretnéd ezt a kávéitalt rendelni, kérj a kiszolgálótól egy "cafe pingado"-t. 
  • Az Olaszországban a tejeskávét főleg délután isszák; ha reggel espresso macchiatót rendelsz, számíts rá, hogy sok helyen furcsának néznek majd.
  • Ha Ausztráliában járva egy kávézóban a "long macchiato" kifejezéssel találkozik, tudnia kell, hogy ez egy dupla eszpresszó ital. 

Az eszpresszó macchiato mindenkinek ott van, akinek elsődlegesen a jó kávé íze és aromája fontos, míg a megfelelő mennyiségű tej fontos, de mindenképpen másodlagos szerepet játszik.