A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Mi az a léggömb? Aeropress egy teljesen új és nagyon népszerű módja annak, hogy a kávé, amely egyesíti a szűrés kávé papíron és nyomás alkalmazásával. Az Aerobie , amely az Aeropress-t gyártja az Egyesült Államokban , azt állítja, hogy benne espresso kávé készíthető, de ez nem olyan egyszerű. Az Espresso Aeropress nem igazán teremt. A kávé inkább szűrt kávét jelent , azaz csepegő , de a nyomás és a finomabb őrlés miatt a kávé teljesebb, mint a csepegő.

Mindenekelőtt azonban az Aeropress nagy változékonyságot kínál, és számos recept áll rendelkezésre annak elkészítésére . Lehetőség van italok készítésére 50-200 ml között, megpróbálhatjuk az őrlés durvaságát, és különféle vízhőmérsékleteket is kipróbálhatjuk. Az Aeropressnek nincs egy megfelelő előkészítési módja. Az Aeropress másik nagy előnye a törhetetlensége, könnyűsége és kompaktsága , amelynek köszönhetően tökéletes utazáshoz és kávé készítéséhez a természetben. Más módszerekkel összehasonlítva minimális gondot igényel a tisztítás, az egész terméket használat után csak vízzel kell öblíteni.

AZ AEROPRESS ELŐNYEI

  • a nyomás még több ízét kapja a kávé, mint a szűrt kávé (csepegő)
  • A papírszűrőn történő szűrés révén gyönyörűen tiszta kávét kaphat por nélkül
  • lehetőséget a különféle előkészítési módok kipróbálására, az előkészítési idővel és az őrlés durvaságával való játékra
  • Ön meghatározza, mennyi ideig fog kinyerni a kávét, azaz a dugattyú lenyomásakor Ön múlik
  • könnyen mosható és törhetetlen
  • Nagyszerű utazáshoz, köszönhetően súlyának és törhetetlenségének
  • a Porlex Mini vagy a Rhinowares Mini daráló beilleszthető bele
FÖLDÖN: durva: finomabb

Ideális friss kávét őrölni közvetlenül minden előkészítés előtt. Az aeropressznél a kávét homokszínűvé őrlik. A durvaság megegyezik a mokka teáskannával . Lehetséges azonban kísérletezni vele.

HOGYAN KÉSZÜLI KÉSZÜLÉKET ELŐKÉSZÍTNI?

Előkészítési idő: 1,5 perc (30 s előextrakció, 30 s extrahálás, 30 s kompresszió)

Kávémennyiség: ideális esetben 6 gramm / 100ml

Általában két alapvető módszer áll rendelkezésre a kávé előállításához egy aeropresszban. Az elsőt, amikor az Aeropress lefelé áll a szűrővel, és a második, amikor fejjel lefelé áll a szűrővel, ezért fordított módszernek nevezzük. Az első módszer hátránya, hogy amint elkezdi forró vizet önteni a kávéra, abban a pillanatban a kávé elkezdi átjutni a szűrőn, amelyet még nem töltöttek be teljesen. A fordított módszer teljes mértékben kiküszöböli ezt a hiányosságot, mivel a csövet fentről dugattyúval lezárják és a szűrőt az Aeropress tetejére helyezik. Ezért javasoljuk a fordított módszert, amelyet alább ismertetünk.

Útmutató a kávé elkészítéséhez aeropressz segítségével

  1. Helyezze a papírszűrőt az Aeropress szűrőbe és öblítse le forró vízzel, hogy eltávolítsa a maradék papír aromát a szűrőről.
  2. Javasoljuk, hogy öblítse le a bögrét vagy az adagoló tartályt , amelybe az Aeropress készül , forró vízzel . Ez nagyon hasznos, ha nem akarja, hogy a kapott ital lehűljön.
  3. Durván őrölje meg a kávét a homok durvaságáig, az őrlés ugyanolyan, mint a mokka teáskanna elkészítésekor. Az őrlés kipróbálható: általában minél finomabb az őrlés, annál rövidebb az extrakciós idő.
  4. Forraljuk a vizet (lehetőleg szűrt) 93-95 ° C-ra.
  5. Húzza ki a dugattyút az Aeropress-ből, fordítsa fel a bajonettet, és öntse bele az őrölt kávét .
  6. Öntsen be kb. 50 ml vizet, és hagyja, hogy a kávé 30 másodpercig előextraháljon , amelynek során a kávé megszabadul a felesleges CO2-tól, amelyet a frissen pörkölt kávé tartalmaz. Ez a lépés lehetővé teszi a jobb kivonást a következő lépésben.
  7. Körkörös mozdulattal lassan öntse be az Aeropress többi tartalmát, majd keverje össze a kávét.
  8. Csatlakoztassa az előkészített öblített szűrőt, extrahálja 30 másodpercig , majd nyomja körülbelül 30 másodpercig a dugattyút . A teljes italkészítési időnek körülbelül 1,5 percnek kell lennie.
  9. Élvezze a kávét :-)

Mit talál az Aeropress-ről a gyártó weboldalán?

"Azt is hozzá kell adnom lelkes leírásomhoz, hogy sok más kávéfőző készítsen ebbe a gépbe. Először meg kell kóstolnia, hogy elhiszi, mennyire jó. kávé elkészítheti. Minden elképzelhető berendezés birtokolja a kávét, de mióta az Aeropress bejutott a házunkba, a két vákuum edényem és a csepp Technivorm csak összegyűjtötte a port. ", Kevin Knox, 28 éves tapasztalattal rendelkező kávéipari szakember, a Coffee Basics szerzője.

" Megfelelően elkészített AeroPress kiváló minőségű eszpresszó stílusú kávét, valamint kiváló csésze amerikai stílusú kávét kínál. Valójában sokkal jobb eszpresszót termel, mint sok háztartási készülék , huszon-harmincszor drágább" - mondta Kenneth Davids, a Kávé szerzője: Útmutató a sörfőzéshez és az élvezéshez "," Espresso: Végső kávé "," Kávépörkölés: Romantika és ébredés ", a coffeereview.com portál szerkesztője.