A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Trung Nguyen

Mi határozza meg a vietnami kávét?

  • gazdag fejlődéstörténet 1700 óta
  • egy örökségfajta, amely eredeti, ízletes ízű vietnami kávét biztosít
  • keverés a szemek változatosabb, gazdagabb íze érdekében
  • egyedülálló klíma és mikroklímája a világ legszélesebb körű kávék termesztéséhez
  • alacsonyabb hőmérséklet, hosszabb pörkölés sötét színre, nem éget

Vietnam történelmileg az egyik legfontosabb ország a kávétermesztésben, ma a világ második legnagyobb kávétermelője (az első Brazília) . Ez a kávé nagy meglepetés a legtöbb kávéfogyasztó számára.

A kávé délkelet-ázsiai története a holland és francia gyarmatosításra nyúlik vissza a 18. és 19. században. 1890 körül a franciák virágzó kávéipart hoztak létre Annam megye több részén, egy hegyvidéki fennsíkon, amely több országot átfog. A kávé esetében Laosz és Kambodzsa valószínűleg idősebb szereplők, mint Vietnamban. Végül Vietnam Délkelet-Ázsia vezető kávégyártójává vált.

Vietnam és Délkelet-Ázsia lenyűgöző topográfiával rendelkezik. Az optimális a hegyvidéki térségekben az uralkodó szél. Vannak észak felé néző lejtők, amelyek éghajlata teljesen eltér a déli lejtőktől, széles magasságú területek, amelyek a különböző típusú kávékhoz megfelelőek. Ezért szinte mindenféle kávét fel lehet termeszteni abban a helyben , amelyet ideális, vagy "natív" éghajlatnak tekintnek, 3600 láb (kb. 1200 m) magasságig.

A tájból, ahol a vietnami kávét termesztenek, egy tucat egyedi faj és fajta származik, ideértve az Arabicát (és az "eredeti" Verébet vagy SE, Arabicát), a Robustat, az Excelsa-t (néha Chari-nak hívják), Libericát, Catimort és mások.

Mi határozza meg a vietnami kávét és annak egyediségét?

Először is, az Annamit-fennsík topográfia nagyon összetett, és olyan regionális mikroklímát hoz létre , amelyet több mint száz évvel ezelőtt figyeltek meg, és amelyet a babfajok és fajták maximális változatosságához használtak. Két alapvető megközelítés létezik a kávéval kapcsolatban - az első a származás a több eredetű keverék előtt.

Délkelet-Ázsiában sokféle származású, sok eredetű bab található, a kávé vegyes megközelítése természetesnek tűnik . A különféle fajtájú bab és fajták keverése magában hordozza az ízek széles skálájának elérését, az utóíz kitartását, a kifinomult aromát, a jeges kávé ízét és az általános érzést.

A miénkAz ízléses tesztek azt mutatják, hogy a fogyasztók 70% -a reagált jobban az összekevert kávéra, és az Arabica előtt magasabb minősítést kapott a Robusta kávé. A fogyasztók körében tett észrevételek gyakran a "Nem tudtam, hogy a kávé ilyen íze lehet!" Szellemében.

Sběr Vietnamské kávy A babot általában "vajolajnak" nevezzük. Időnként növényi olajokat használnak a történelmileg tradicionális "otthon" -on, a kávé pörkölésének stílusa magában foglalja a karamellel nagyon hasonló bevonat létrehozását. Hatás kis mennyiségű cukor, olaj, valamint egy kis vanília és kakaó felhasználásával. A bevonat sütés közben fokozatosan feketévé válik, és a bab vékony, kemény héjú.

Miért zavarodik?

A robusta bab lassan érlelődik a bokoron, és a szedők gyakran éretlen babot és érett babot szednek. A hagyományos bevonat minden babhoz hasonló színű. Néhány éretlen gabona jelenléte nem változtatja meg a keverék általános ízhatását. A modern termelők azonban a további munka ellenére csak érett babot szednek.

A technológiában is

A vietnami stílusú kávé nem egyedi Vietnamban. Népszerű Laoszban, Kambodzsában, Thaiföldön és más régiókban. A főzési stílus alacsony technológiájú, a Fin szűrőnek nevezett egyszerű fémszűrőt használják (valószínűleg 1800-ban Kambodzsából származik). Vietnamban az emberek nem isznak kávét útközben. Kávézókban vagy otthon ülnek, és az egyes részletekben kávét készítenek az asztalnál. A finszűrő kiválóan alkalmas nagy jeges kávé készítésére.

A vietnami teák szintén egyediek

A vietnami elsődleges tearégiók az Annamite „bázisának” közelében vannak, egy fennsík Dél-Vietnam felső részén. Ezek a régiók nagyrészt érintetlenek voltak a múlt század politikai zavara alatt. Az ebben a tökéletes környezetben virágzó nagy tea növények több száz éves gyökerekkel rendelkeznek. A régi teaházak ma is állnak, bár modernizáltak.

Jelenleg a következő vietnami kávéfajtákat kínáljuk:

Trung Nguyen CREATIVE 4

Trung Nguyen CREATIVE 5

Trung Nguyen CREATIVE 8

(képforrás: visimex.com)