A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

A szilárd köteg nem mindig olyan párokból áll, amelyek első látásra összeillenek. Ki gondolta volna, hogy az eszpresszó és a tonik jól kijönnek egymással?

MIKOR ESPRESSO ÉS TONIK "IGEN"-t mondanak

Kapcsolatuk viszonylag fiatal, ha figyelembe vesszük, hány éves volt a pár, amikor összeházasodtak. A források szerint Tonic és Espresso először a svédországi Helsingborgban, a Koppi Roasters kávézójában kötöttek össze. A kávézó alapítója, Anne Lunell mutatta be őket egymásnak. Ő és párja, Charles Nystrand akkor kóstolták először a tonikot és a kávét, amikor egy barátjuk egy buli után "főzetként" elkészítette nekik ezt a meglehetősen szokatlan kombinációt. Az italt frissítőnek és érdekesnek találták. Ezért úgy döntöttek, hogy kávézójukban is kínálni fogják. Ez 2007-ben történt, és az eszpresszó és tonik köteg hivatalosan is megpecsételődött.

Bár Anne és Charles kávézója már néhány éve nem üzemel, italuknak időközben sikerült terjeszkednie, és sok rajongót szereznie szerte a világon. Ha te is szeretnél csatlakozni hozzájuk, semmi gond. Az Espresso Tonicot otthon is könnyen elkészítheted.

Espresso Tonic kávé elkészítése

  1. Tegyen néhány jégkockát egy legalább 350 ml-es pohárba, és öntse bele a lehűtött tonikot.
  2. Ezután készítsen egy eszpresszót, majd ezt óvatosan öntse a tonikra és a jégre.
  3. Az eszpresszó-tonik italt egy szelet citrommal vagy lime-mal díszítheti. 

Tippek az Ön számára:

  • Az espresso elkészítéséhez magasabb természetes savtartalmú kávét használjon, keressen Kenyában vagy Etiópiában termesztett fajtákat.
  • Valaki a tonik kávét inkább hidegen főzve, nem pedig forró eszpresszóval áztatja. A forró főzet érdekes színátmenetet hoz létre, a felszínen finom habbal. Ha hidegen főzött kávét használ, számítson arra, hogy az összetevők összekeverednek. Az ital ízletes lesz, de krémes hab nélkül.
  • A cold brew kávé elkészítéséről másik cikkünkben olvashat. 

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Egy keserű tonik és egy éppen elég savas kávé meglepően harmonikus, frissítő ízt sikerül létrehozni, ami gyorsan legyőzi a kezdeti bizalmatlanságot az Espresso Tonic nevű szokatlan csomaggal szemben.

Az eszpresszó tonik összehasonlítása más hideg kávékkal:

Hasonlítsa össze az espresso tonicot három népszerű hideg kávéitallal: frappé, cold brew és nitro kávé.

A frappé kávé instant kávéból, vízből és cukorból készül. Sűrű habja és édes íze nagyban különbözik az eszpresszó tonik frissítő ízétől.

Cold brew sokkal lágyabb és kevésbé keserű, mint az eszpresszó tonik, ami a hideg vízzel történő hosszas extrakciós folyamatnak köszönhető. Ideális azok számára, akik a lágyabb kávéízeket kedvelik.

A nitro kávé, amely egy cold brew változat, a nitrogénnel való telítésnek köszönhetően bársonyosan sima ital. Ez az eljárás gazdag habot eredményez a felszínen, amely az eszpresszó tonikjához hasonló, de a nitro kávé íze általában enyhébb.