A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Egyikük számára a piccolo kávé egy nem létező ital, míg mások azt állítják, hogy kedvenc kávézójukban rendszeresen fogyasztják a piccolo kávét.

Mint ahogy a jetti létezését sem sikerült soha megbízhatóan bizonyítani, és sok szakértő egyértelműen tagadja a létezését, úgy a valódi kávészakértők is kitartanak azon állításuk mellett, hogy a piccolo kávé nem létezik. Szerintük ez csak egy közönséges eszpresszó. Ennek ellenére a kifejezés nálunk is meghonosodott, és nem lesz nehéz olyan szemtanúkat találni, akik saját szemükkel látták a piccolo kávét. Hogyan lehetséges ez?

Cseh jelenség olasz gyökerekkel

Az olasz "piccolo" (fordításban "kicsi") kifejezés a forradalom utáni korszakban ragadt meg a cseh kávézókban. Az Appennini-félszigetről érkező turisták elborzadtak a mi kávéfelfogásunktól, és megtanulták, hogy "kicsi" - azaz "piccolo" eszpresszót rendeljenek. A cseh réteken és ligetekben meghonosították a kifejezést, bár a kávés terminológiába biztosan nem illik bele.

Népszerű az ősindiánoknál

De messze nem csak mi rendelünk hivatalosan nem létező kávét. Az Piccolo kávé meglepően népszerű Ausztráliában. Az ellentmondásos kifejezés mögött egy ristretto áll felvert tejjel.

Ha piccolo, akkor csak lattét

Ha egy barista valahol azt kiabálja rád, hogy "piccolo nem létezik", azzal az állítással vághatsz vissza, hogy a piccolo latté igenis létezik. És igazad lenne. Ezt a kávéitalt a szakértők úgy határozzák meg, hogy egy rész eszpresszó (20-30 ml) és két rész felvert tej (40-60 ml). Ennek eredményeképpen a piccolo erősebb kávéízzel rendelkezik, mint a latté, de kevésbé intenzív, mint a tiszta eszpresszó.

És a mi véleményünk a piccolo kávé körüli felhajtásról?

Mivel egyetérthetünk abban, hogy a kávé legyen jó minőségű, megfelelően elkészített, ízletes és idézze meg a köréje gyűltek barátságát? Néha csak itt az ideje, hogy ne kárörvendjünk feleslegesen, hanem inkább élvezzük egy remek koffeines italt jó barátokkal.