A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Úgy döntött, hogy egy olyan minőségi kávét fogyaszt, amely aromájával jó közérzetet teremt, és amelyet igazán élvez? Ekkor előfordulhat, hogy a kávébabok viszonylag széles választékával kell szembenéznie, és fogalma sincs, mit válasszon. Próbáld ki velünk, szép lépésről lépésre...

  1. Jó tudni, hogyan különböztetik meg a szemes kávét

    • A kávé csomagolásán számos olyan adatot talál, amelyeket érdemes megérteni, hogy kedvenc italához a megfelelő alapanyagot tudja kiválasztani. A kávét főként a következők alapján lehet megkülönböztetni:

      • Kávéfajták – vagy kávénövény.

      • Színpadi pörkölés – a szakértők sokat felismernek közülük, röviden bemutatjuk a három alapvetőt:

      • Light – a legkönnyebb kávé, amely a legenyhébb pörkölésnek van kitéve, pl. rövidebb ideig pörkölik, hogy az olajok a kávébab belsejében maradjanak - mert nem voltak kitéve olyan magas hőmérsékletnek, hogy elkezdjenek kiszabadulni. Az így pörkölt kávénak magas a savassága, ami a pörkölési idővel csökken. Ennek a kávénak az íze nem kapott ekkora fejlődési lehetőséget, az illata inkább gyümölcsös.

      • Közepes – közepes pörkölési fok, a kávészemek már hosszabb ideje ki vannak téve magasabb hőmérsékletnek, de a benne rejtett olajok még nem szabadultak fel. Az íze azonban általában gazdagabb, kiegyensúlyozottabb, édesebb és kevésbé savanyú.

      • Sötét – a szemes kávét elég hosszú ideig pörkölték ahhoz, hogy felszabaduljon az olajuk, ami fényes, sötét babot eredményez (az alsó pörkölés a szemet tompa színűvé teszi), az eredeti a kávé íze elnyomódik, a pörkölés által befolyásolt íz kerül előtérbe. Ez a kávé ezért édesebb, nagyon gazdag ízű, alacsony savtartalmú.

      Az alapvető áttekintéshez elegendő ez az egyszerűsített bemutató. Egyébként természetesen ig kereshet és olvashat a kávépörkölés tizenkét fokáról< /a>. Mindenesetre az íz és a szag befolyása is jól látszik az előző sorokból.

      1. Tudod, mit szeretsz?

    • Itt az ideje, hogy átgondolja, melyik kávé íze áll hozzád a legközelebb. Ennek megfelelően választja ki a fajtát, esetleg fajták keverékét és a pörkölés mértékét is. Általában, ha a természetesen édesebb kávét kedveli enyhe ízzel, savasság, az Arabicához kell nyúlni. Ízét sokan gyümölcsösnek, sőt virágosnak írják le, dió és csokoládé árnyalataival. Ezzel szemben a Robusta, az Excelsa vagy a Liberica inkább kesernyés-édes, földes ízvilággal tűnik ki.

      Ezután megfelelő pörkölési fokot kell hozzáadnia a fajtához, hogy tökéletes kombinációt kapjon.

      1. A koffeintartalom különbségei

    • Nem csak az íz és az aroma különbözteti meg a kávénövény egyes fajtáit egymástól. A szemes kávé koffeintartalma a kávé típusától függően változik. A legkevesebb koffeint az Excelsa tartalmazza (100 g szemes kávéban kb. 1 gramm), ezt követi a Liberica 1,23 grammal 100 grammonként, majd az Arabica - 1,61 g/100 gramm, végül a Robusta, amelynek koffeintartalma 2,26 grammra ugrik 100 grammban. gabonából.

      1. Ellenőrizze a sütési dátumot

    • A termék címkéjén a pörkölés időpontjára kell kellően odafigyelni, nem csak annak fokára. Nem jó a pörkölés után azonnal kávét fogyasztani, sem a pörkölés időpontjára. hosszú idő után. A legjobb, ha a pörkölés után 4 nap és 1 hónap közötti időt üti el. Pörkölés után szén-dioxid szabadul fel a kávéból. Az ital ízét semmilyen módon nem befolyásolja, viszont megzavarja a szemek hőkezelését, ill. az őrölt kávé megfelelő kivonása.

      Ez az anyag pörkölt kávéból gyorsabban válik ki nagyobb pörkölés mellett (4-5 napot javasolunk), míg a könnyű pörkölt kávénál 5-10 napot érdemes várni.

      A megfelelően tárolt kávé természetesen több mint egy hónapig megőrzi ízét és aromáját, de nem megfelelő hőmérsékleten, fénynek és oxigénhez való hozzáférés esetén a minősége romlik.

      1. Kávé az ízért és az egészségért

    • Az arabicát többször is a legegészségesebbnek emlegetik (azaz a legnagyobb arányban tartalmaz egészségjavító anyagokat). Hangsúlyozni kell azonban azt a tényt, hogy más kávéfajták még nem tesztelték ilyen mértékben. Az Arabica még pörkölés után is megőrzi az értékes anyagok nagy arányát, és ebből a szempontból jobbnak tűnik, mint a robusta. Nincs azonban olyan koffeintartalma, ami az energiaszintet növelő, f-növelő képességgel függ összefizikai teljesítőképesség, stb.. Azt is meg kell említenünk, hogy a legmagasabb fokú pörkölés nagy mennyiségű antioxidánst képes elpusztítani, így ha a kávét egészséges italnak tekinti, ezt a tényt érdemes figyelembe venni a választásnál.

      Mostantól kétségtelenül magabiztosabb lesz a kávéspolc előtt. Számos szaküzlet tapasztalt eladóját is megkérheti. E-shopunkban az egyes termékek egyértelműen és egyértelműen meg vannak jelölve, érthető leírás is található amely lehetővé teszi a választást, minden bizonnyal megkönnyíti.