A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Azt mondják, hogy a kávé erejével bír, olyan egészséges, mint a zöld tea, és olyan az íze, mint a csokoládénak. El tudod készíteni megfelelően?

A yerba maté Dél-Amerikából származik, és a paraguayi magyalfa leveleiből készül, amely fa egészen különleges körülményeket igényel (500-1000 méteres magasság, magas páratartalom és 16-28 °C-os hőmérséklet). Hazai kontinensén ez a magyalfaj elsősorban Brazília déli részén, valamint Argentína és Paraguay északi régióiban található meg.

Yerba mate a következőket kínálja nekünk italként:

  • erős antioxidáns tulajdonságokkal;
  • fokozottabb energiaszintet és jobb koncentrációt (koffeintartalmának köszönhetően);
  • a fáradtság (különösen az izomfáradtság) csökkentése és az izomösszehúzódás javítása, ezáltal a sportteljesítmény növelése;
  • antibakteriális hatás;
  • gyorsítja az anyagcserét és elősegíti a zsírégetést.

Hogyan készítsünk egy ilyen sok jótékony hatással rendelkező italt?

YERBA MATÉ TÁSKÁBÓL

  1. Tegyen 1-2 yerba mate teafiltert hideg vízzel kissé megnedvesítve egy csészébe.
  2. Töltsön mindenre kb. 80°C-os forró vizet.
  3. A teát 5 percig hagyja ázni, majd vegye ki a zacskókat.

YERBA MATÉMAGYAR TEA

  1. Teáskannába vagy Franciaprésbe öntsünk 1-2 evőkanálnyi yerba mate hideg vízzel kissé megnedvesített yerba mate teát.
  2. Öltsön rá ¼ - ½ liter forró, kb. 80°C-os vizet.
  3. Öt perc áztatás után öntse le a teát.

YERBA MATÉA SYMPANOUS TEA THE TRADITIONAL WAY

A hagyomány szerint a yerba mate teát egy speciális edényben, az úgynevezett kalabasa-ban készítik.

  1. A kalabasába öntsünk 2-3 teáskanálnyi, hideg vízzel kissé megnedvesített yerba mate teát.
  2. Tegyünk egy bombilla nevű fémszálat az edénybe, és lassan, óvatosan öntsük rá a 80°C-os forró vizet.
  3. Kortyonként kortyolgassa az italt a szívószálon keresztül. A vizet ivás közben utántöltheti, így maga is meglátja, hogy a tea még mindig megőrzi-e jellegzetes ízét.

Aki édesebben szereti a teát, az egy kis jó minőségű, lehetőleg nem finomított cukorral édesítheti a yerba matéját. A méz, a stevia vagy a melasz is megfelelő.