A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Hatalmas, habos és elképesztő aromájú - ez a frappé - a kávéital, amely nyáron sok kávézóban uralkodik. 

Már találkozhatunk a görög frappé elnevezéssel is, ami a származási országra utal. Ki gondolná, hogy 1957-ben, a Thesszaloniki Nemzetközi Vásáron a Nestlé egyik alkalmazottja keverte össze a legelső frappét. 

FRAPPÉ - frissítő kávé a napsütötte Görögországból

Dimitris Vakondios egy rövid szünetben szeretett volna egy csésze kávéval kedveskedni. De sajnos nem jutott forró vízhez. Helyette egy shakert kínáltak neki, amelyben a Nestlé új, gyerekeknek szánt csokoládéitalát készítették. Dimitrisz úgy döntött, hogy improvizál. A shakerben összekeverte az instant kávét a hideg kávéval, és megszületett a frappé. 

Az 1980-as évek elejére ez lett Görögország nemzeti kávéitala. Mára többféle formát öltött. Változik a cukortartalom, változik a tej (általában habosított) és a víz aránya (az eredeti változat nem tartalmazott tejet), és néha különböző likőröket és ízeket is belekeverünk. Igazi állandó a magas frappé-pohárba helyezett szívószál. 

Máris nyáladzik? Hogyan kell frappét készíteni? Akkor itt az ideje, hogy hozzáadjuk...

Készítés - A frappé receptje

  1. Tegyél egy shakerbe 2-3 teáskanál instant kávét, adj hozzá ízlés szerint nádcukrot, 10 evőkanál nagyon hideg vizet, és jól keverd össze. 
  2. A frappét a shakerből töltse át egy magas pohárba, amelybe előzőleg néhány jégkockát tett. 
  3. Ha tejjel szeretné ízesíteni az italt, akkor itt az ideje, hogy megfelelő mennyiségű habosított tejet adjon hozzá.
  4. Végre az ikonikus szívószál, és már kész is vagy.

Megjegyzés: a frappé recept eredeti változata instant kávéval készült, de manapság az erős kávé kedvelői gyakran hűtött eszpresszóból készítenek frappét. Teljesen rajtad áll, melyik változatot választod. 

Ha tejet szeretnél hozzáadni, mindenképpen nézd meg habosítóink kínálatát. 

Akik pedig a növényi alapú tejalternatívákat részesítik előnyben, azok is bőven válogathatnak. 

És most már élvezheti azt az italt, amely a nyári vakáció gondtalanságát, a hosszú, meleg estéket, a tengerparton való lustálkodást és a nyaralási kedvet szimbolizálja.

Most már élvezheti is.

A frappé kávé elkészítésének összehasonlítása más hideg és jeges kávéfajtákkal:

A másik oldalon ott van az olasz jeges kávékoktél - affogato. Ez a fagylalt és az eszpresszó harmonikus kombinációja. Gazdag, krémes állagú, egy csipetnyi finom kávéízzel. Az affogato kávé és desszert egyben, és gyakran megtalálható az olasz fagylaltozók és kávézók étlapján.

Létezik még freddo kávé, amely különösen Dél-Európában népszerű. Ez egy jeges eszpresszó vagy jeges kapucsínó, amely egyszerű, de frissítő, és különleges kávéélményt nyújt.

Ne feledkezzünk meg az amerikai jeges kávé slágeréről, a cold brew-ről. Ezt a kávét több órán át tartó hideg extrakcióval készítik, ami lágyabb és kevésbé kesernyés profilt ad.

Végezetül, a nitro kávé egy másik hideg főzet, amely teljesen más élményt nyújt. A nitro egy nitrogénnel szénsavasított cold brew kávé, ami bársonyos, sima textúrát és krémes crema-t ad a felszínén.

A frappé és az ilyen típusú kávék összehasonlításakor fontos figyelembe venni, hogy a frappé egyedülállóan habos és kiegyensúlyozott ízű. Másrészt, ha valami gazdagabb és desszertszerűbbre vágysz, az affogato lehet az igazi. A Freddo és a cold brew nagyszerű, ha az erősebb kávé ízt kedveli.