A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

A hideg kávé valójában nem azt jelenti, amit elfelejtett, és lehűtött :-) Egy teljesen más készítési módról beszélünk. Gondolkozott már azon, hogy nem öntsen forró vizet kávéra , hanem hideget ? Ha nem, ideje kijavítani.

Megfelelő kávéfőző Utasítás a hideg sör készítéséhez Video recept Mindent előkészíteni

Mi az a cold brew?

Alapértelmezés szerint a friss kávét 93–96 ° C körüli vízbe öntik, és az extrakció ezután nagyon rövid. Hideg főzésnél a forró vízben történő hideg extrakciót néhány órán át hideg vízben végzett lassú extrahálás váltja fel. Egyszerűen öntsön be hideg vizet a frissen őrölt kávéba este, és hagyja, hogy a kávé áztassa, ideális esetben 12 óra körül . Másnap hihetetlenül jó kávét készített, amely különbözik a klasszikustól főleg nagyobb édesség, alacsonyabb savasság, valamint csokoládé és gyümölcs tónusok alapján .

Van még egy recept a jeges hideg főzõ kávéhoz. Forró napokon dobjon néhány jégkockát a kapott italba, és a kávéfőzőből származó tökéletes jeges kávé megszületik . Páratlanul jobb minőségű kávé, mint egy szupermarketben vagy kávéláncban vásárolt jeges kávé.

A hidegen főzött kávé tele van ízzel és frissítéssel, akkor feltétlenül nem kell „elpusztítania” a kávét fagylalttal vagy ízesített szirupokkal. Ezenkívül a hideg sör főzése szinte munka nélkül készül, csak időigényes. Ha azonban este kávét készít, akkor biztos lehet benne, hogy reggel elképesztően jó felüdülést fog kapni.

Hidegen főz kávéfőző (cold brew)

A hideg sör főzésének nagyszerű segítője a Hario Mizudashi kávéfőző . Az elkészítés hihetetlenül kényelmes, és a finom szitának köszönhetően tökéletesen szűrt kávét garantál. Készítsen otthon hideg sört , mert meglepheti az ital kiváló ízlése .

Hideges szendvics kávé készítésére vonatkozó utasítások (cold brew)

  1. Készítsen frissen őrölt kávét. Válasszon durvabb őrlési fokot, mint a francia nyomáshoz, vagy még ennél is többet. Javasoljuk, hogy mindig frissen pörkölt kávét használjon, és közvetlenül a sörfőzés előtt őrölje meg. Az egyhideg kávé nagyon alkalmas a hideg főzéshez.
  2. Öntsön hideg vizet a kávéba, ideális esetben 1 rész kávé és 10 rész víz között . Hagyja, hogy a kávédaráló körülbelül 12 órán át áztassa. Helyezheti a tartályt a hűtőszekrénybe.
  3. Szűrje le a kapott italt , például egy Hario Mizudashi kávéfőzőben (lásd a fényképet), amely már rendelkezik integrált szűrővel. De használhatja kedvenc francia nyomóját vagy csepegtetőjét is .
  4. Élvezze a hideg kávé gazdag édes ízét :-)

Video recept a hideg sörfőzéshez (angolul)

TÍPUSOK: Kísérletezhet a fenti eljárással is , például próbálhat rövidebb vagy hosszabb extrakciós időket. A 30 órás extrakciók sem kivétel. Ön is játszhat sok kávéval. Minden az ízlésétől függ. Teát is készíthet! A zöld tea hideg sörfőzde abszolút finomság.

Vásároljon MINDEN, hogy előkészítse a hidegszélt