A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

světle pražená vs tmavě pražená káva A kávé pörkölése egy igazán szép alkímia, és ez kétségtelenül az egyik legfontosabb pillanat, amikor a kávébab az első betakarítás és a csésze kávé végső őrlése között átesik.

A zöld kávébabnak különféle érdekes ízek és árnyalatok lehetnek a koszorúban , de csak a megfelelő pörkölés valóban kitűnővé teszi őket . A kávébab színtartománya zöldvel kezdődik, amely fokozatosan halványsárga, fahéjbarna, sötétbarna, a vízveszteséggel változik, és feketével fejeződik be.

A pörkölés minden egyes szakaszában a különféle ízek különböznek a kávéban, és most megmutatjuk a különbségeket az enyhébb (fahéjszínű) és a sötétebb (sötétbarna, város +) színű pörkölt kávé ízeiben.

Különbségek a világos és sötét pörkölt kávé ízében

Maga a zöld kávébab nem nagyon hasonlít a kávé ízére. Kipróbálhat forró vizet önteni az őrölt zöld kávé fölött, mert magas antioxidáns tartalma van, és ez többet emlékeztet a zöld teára. Érdekes számunkra az a pillanat, amikor a kávébab eléri a világos fahéjszínt.

A könnyebb pörkölt kávé a legjobban kiemelkedik az összes eredeti ízben és tónusban , amelyek a kávéban megtalálhatók. Ezek az ízek egyre inkább elvesznek a további pörkölés során. A könnyű pörkölt kávé gazdag gyümölcs- és karamellízisben gazdag, ezért különösen alkalmas az alternatív kávé elkészítésére.

Sötétebben pörkölt kávé - hazánkban a + (sötétebbbarna) érzés mértéke lassan elveszíti finom ízhatásait, viszont a kávé teste sokkal teltebb lesz . Sok fogyasztó számára az is előnye, hogy a kávé kevésbé savas . Ez a kávé ezután különösen alkalmas espresso készítésére .

Ezek közül a kávék közül kevésbé savas?

Egyszerűen fogalmazva: a savasság a sütés során lassan keserűségre változik . A könnyebb pörkölt kávét az jellemzi, hogy kissé savasabb, mint a sötétebb pörkölt kávé. A gyümölcskávát túlbecsülik, és a savasság jellemző a gyümölcsre. Ezek a kellemes gyümölcsízek, amelyek teljesen természetesek a kávéhoz. A sötétben sült kávék savassága lényegesen kisebb , kissé keserű.

Mennyi pörkölt kávé van a GourmetKávban?

Boltunkban kipróbálhatja mind könnyű pörkölt, mind sötét pörkölt kávét . A sötétebb pörkölés minden kávéhöz szabványos, és az ügyfelek körében is a legnépszerűbb. Kínálunk két brazíliai Santos és Etiópia Sidamo kávét könnyebb sült fahéjban is. Különösen alternatív módszerekhez ajánljuk ezeket a kávékat.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a sötétebb fokozat határozottan nem olyan sötét, mint gyakran lánckávéval . Kávénk nem égett íze, színe szép sötétbarna, nem faszénfekete. Az alacsony minőségű bab mellett a kiskereskedelmi láncok számos kávéján is magas a pörkölés . A kávé gyakran szénszenek feketéje és íze az égésre emlékeztet. Az ilyen kávé sem jó (gyakran nagyon keserű), sem határozottan nem egészséges.

>> Az összes kávé, beleértve a klasszikusan sötétebb pörkölt is, megtalálható a Kávébab vagy őrölt kávé részben . <<

Melyik kávé tartalmaz több koffeint?

Egy nagyon gyakori mítosz az, hogy a könnyű pörkölt kávé több koffeint tartalmaz. Az igazság azonban az, hogy a pörkölés mértékének megváltozásával a kávéban található koffein mennyisége nem változik jelentősen .

De mi változik, a kávébab mérete. A könnyebb pörkölt szemek kisebbek, és ha egy kanálot mérünk, akkor több könnyű szem, mint sötét szem. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy a világos pörkölt babból készített kávé több koffeint tartalmaz .
Az arabica és a robusztus koffein mennyisége azonban szignifikáns különbséget mutat. A Robusta kávé akár kétszer több koffeint tartalmaz, mint az arabica kávé . Ezért is olyan erős és keserű. A minőségi robusta azonban jó lehet keverékek készítéséhez az arabikával. Finom arab ereket és több koffeint ad.

TIPP: Nem szabad ilyen hrr a kávéval. Pörkölés után némi pihenésre van szüksége. Ennek oka az, hogy a sütés során széndioxidot bocsát ki, ezért érdemes legalább további 24 órán át hagyni pihenni a felesleges gázok kilégzése érdekében. A 24 órás kávé után is a gáz termel gázt, ezért a legjobb a kávét néhány nappal a pörkölés után fogyasztani . Körülbelül 14 napot javasolunk, amikor azt gondoljuk, hogy a kávé a legjobb állapotban van.