A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Hogy igazán élvezhesse kedvenc kávéját, megfelelően kell gondoskodnia az elkészítéséhez használt kávéfőzőről.

Miért vízkőmentesíti a kávéfőzőjét?

Egyszerűen azért, mert ha a kávéfőzője hibátlanul szeretne működni, akkor meg kell teremtenie a megfelelő feltételeket. Csakúgy, mint amikor rendszeresen szervizeli autóját, a kávéfőzőjét is érdemes megfelelő időközönként tisztítani. A kérdés az, hogy milyen gyakran kell szervizelni. De ez természetesen számos tényezőtől függ:

  • a kávéfőző használatának gyakorisága - nem mindegy, hogy a kávéfőző napi két vagy tizenkét csésze kávét készít, minél gyakrabban használják, annál rövidebb időközönként kell tisztítani, általában 3-6 hónapos időköz ajánlott az otthoni kávéfőzők esetében;

  • a víz keménysége - ha ásványi anyagokban (különösen kalciumban) gazdag, kemény vízzel rendelkezik, akkor számolnia kell azzal, hogy a kávéfőzőben intenzívebb üledékképződés alakul ki, és gyakrabban kell tisztítani.

Hogyan károsak a kávéfőzők lerakódásai?

Először is és mindenekelőtt zavarhatják a készülék megfelelő működését. Ha ezek a fűtőelemen keletkeznek, lelassítják a víz felmelegítésének folyamatát, így a kávéfőző több energiát használ fel a kávé elkészítéséhez. Idővel a lerakódások alapvetően károsíthatják a fűtőelemet, és a készüléket teljesen működésképtelenné tehetik.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az üledékben káros baktériumok szaporodhatnak, amelyek aztán a kész italba szivárognak.

És végül, de nem utolsósorban az üledék negatívan befolyásolhatja a kávé végső ízét.

Hogyan szabaduljunk meg tőlük és mit használjunk

Kávégépe vízkőmentesítéséhez ideális speciális tisztítószert használni. Természetesen számos módszerrel találkozhat a kávéfőző tisztítására ecet vagy citromsav használatával, de tudnia kell, hogy ahhoz, hogy a készülék működőképes maradjon, mindkét anyagot a megfelelő koncentrációban, azaz hígítva kell használni.

A minőségi kávéfőzőket kifejezetten erre a célra tervezték, így biztos lehet benne, hogy nem tesznek kárt a kávéfőzőben.

Általában kövesse a kiválasztott tisztítószeren található használati utasításokat.

  • Töltse meg a víztartályt vízkőoldóval;

  • kapcsolja be a kávéfőzőt, és hagyja, hogy a víz és a vízkőoldó oldat folyjon;

  • Öblítse át a tartályt, töltse fel tiszta vízzel, kapcsolja vissza a gépet, és hagyja, hogy az összes víz átfolyjon rajta;

  • Másfélszer ismételje meg az előző pontban leírt eljárást, hogy az összes tisztítószert eltávolítsa a készülékből.

Ha a kávéfőző tartozékairól (szűrő vagy egyes karos alkatrészek, kávédaráló stb.) el kell távolítani a vízkő és egyéb szennyeződéseket, akkor merítse azokat vízkőoldó oldatba (általában kb. 30 percig elég), tisztítsa meg őket kefével, majd folyó vízzel alaposan öblítse le.

Vigyázzon a kávéfőzőjére, és az viszont gondoskodik arról, hogy mindig nagyszerű kávé kerüljön az asztalra.

Kellékek a kávéfőző vízkőmentesítéséhez: