A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Mindegyiknek vannak elszánt támogatói és elszánt ellenzői. Mire kell figyelni, ha ízesített kávét választunk?

A mély L szerelmesei és a kávéfőzők egy része ellenzi egy olyan ital bármilyen ízesítését, amelynek természetes ízét ők keresik és abszolút tökéletesnek tartják. Kétségtelenül igazuk van, és a kávé jellegzetes ízét semmiképpen sem fogják más ízesítőkkel kombinálni.

De nem kevesen vannak, akik időről időre, vagy akár rendszeresen ízesített kávét fogyasztanak.

Hogyan ízesítsük a kávét?

A kávé ízesítését leggyakrabban a következők formájában kínálják.

  • szirupok

  • cseppek

És rengeteg íz közül választhatsz, a legnépszerűbbek a tej- és Alpro-alternatívákon kívül a következők: vanília, karamell, sós karamell, kókusz, pisztácia és sütőtök.

A konkrét íz mellett azonban azt is meg kell vizsgálnia, hogy a termék tartalmaz-e cukrot vagy mesterséges édesítőszert. Ez döntő tényező annak eldöntésében, hogy kalóriabomba kávét iszol-e, vagy egy olyan italt, amely nem rontja az energiabeviteledet.

Vannak olyan ízek, amelyek nulla kalóriát és nulla cukrot tartalmaznak. Vagy néhány szirup rendkívül kalóriaszegény, így a címkén látható, hogy 100 g-ban mindössze 5 kcal van.

Azt tehát csak Öntől függ, hogy mennyire foglalkozik a kalóriabevitellel (fogyás), vagy egészségügyi okokból kell kerülnie a cukrot (cukorbetegség). Van egy lehetőség azok számára is, akik nem szeretik az úgynevezett üres kalóriákat, és a mesterséges édesítőszereket is szeretnék elkerülni...

Adj esélyt a fűszereknek

A különféle fűszerek érdekes ízt adhatnak a kávénak, anélkül, hogy aggódnunk kellene a kalóriatartalom miatt. Valójában a fűszerek ebből a szempontból nem nehezítik el a kapott italt.

Kóstolja meg a fahéjat vagy a kardamomot, de a vaníliarúd vagy a gyömbér is remek lenne, sőt, lehet kapni olyan speciális kávéfűszereket is, amelyek fahéjat, kardamomot, szegfűszeget és szegfűszeget tartalmaznak. Csak adjon egy csipetnyit egy forró italhoz, és meglátja, hogy a fűszerek aromája gyönyörűen keveredik a kávé aromájával.