A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Minden kávé szerelmese örömmel készít egy finom italt frissen őrölt babból. A kezdeti feltételek mellett, mint például a származási ország vagy a magasság, a kávé ízét számos tényező befolyásolja. Nagyon fontos tényező, hogy frissen őröltek-e , tehát a legjobb az őrlés közvetlenül a készítés előtt, és a lehető legjobban kihasználják az ízét. Ha valódi ínyenc, soha nem vásárolna őrölt kávét. Ez már viharvert, emellett előfordulhat, hogy nem felel meg az adott kávékészítéshez szükséges őrlés mértékének.

A kávédarálót helyesen kell beállítani, hogy a kávé a megfelelő durvaságig legyen őrölve. Különbség van a daráló típusa között. Vésőket és darálókat használnak köszörűkövekkel. Ha több, kissé eltérő őrlést szeretne elérni, mindenképpen használjon köszörűt és köszörűt. A vésőből a kávét soha nem őröljük meg olyan finoman, mint egy kézdarálóban, és az egyenetlenség nem lesz egyenletes.

Milyen kávédarálót használjon?

  • Használjon kézi vagy elektromos köszörűt köszörűkövekkel

  • A vésők soha nem készítenek egyenletes kávét

  • Annak ellenére, hogy az őrölt kávé vásárlása nem ideális megoldás, mégis jobb, mint a aprító használata

A kávékészítés minden egyes módja különféle őrlést igényel. Minél rövidebb a kimosódási idő, annál finomabb lesz a köszörülés.

És milyen durva van a kávédarálás egy adott készítménynél?

1) A kávé finom őrlése

ajánlott török kávé készítéséhez . Az állaga hasonló az egyszerű liszthez vagy porhoz.

  • dzsessz

2) Kávé finom őrlése

alkalmas eszpresszó vagy aeropressz előállítására (1-2 perc elkészítési idővel). A durvaság olyan, mint egy kissé finomabb asztali só. Ha már őrölt kávét vásárol, akkor valószínűleg őrölni fogja ezt.

  • Eszpresszó

  • Aeropressz (előkészítési idő 1-2 perc)

3) Közepesen finom kávédarálás

talán a leggyakoribb. Csepp vagy aeropressz előkészítésére használják (2-3 perces előkészítési idővel). Kissé finomabb, mint a homok, de nem olyan finom, mint a finoman őrölt.

  • Csöpög

  • Aeropressz (előkészítési idő 2-3 perc)

4) Közepes kávécsiszolás

a finom és durva őrlés közötti arany középérték. Cseppként is felhasználják az előkészítés során vakuum potu aeropress (előkészítési idő további 3+ perc). Az állag olyan, mint a homok.

  • Vákuum pot

  • Aeropressz (előkészítési idő további 3+ perc)

  • Csöpög

5) Közepes durva kávédarálás

Alkalmas mokka teáskanna , Chemex vagy Clever csepegtetőhöz . A durvaság olyan, mint a durva homok (kissé durvabb, mint a közepes köszörülés).

  • Moka teáskanna

  • Chemex

  • Okos csepegtető

6) Kávé durva őrlése

francia sajtoláshoz ajánlott. Ilyen módon a kávédaráló tengeri sónak néz ki. A Frenchpress-ben történő elkészítéshez jobb egy durván őrölt kávét - a bab nem juthat át a szitán az italba, és az üledék az alján marad.

  • francia sajtó

TIPP: Határozottan ne félj kísérletezni! A friss kávé őrlése kifizetődő, és idővel kicsit megkülönböztetheti a szem egyenlő érdességét.

Válasszon kínálatunkból minőségi kávédarálókat .