A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Hogyan ismeri a különböző kávébabfajtákat? És tudod, miben különböznek egymástól?

A legtöbb embernek a kávéfajtákról az eszpresszó, a kapucsínó vagy a tejeskávé közötti különbség jut eszébe. Most azonban nem az ital típusáról fogunk beszélni, hanem egészen a gyökerekig, helyesebben mondva a kávébabig. És ezek sokféle változatban léteznek. Ismerjük meg a négy leggyakoribbat.

Arabica kávé

A világ kávétermelésének 70%-a arabica kávé (Coffee arabica), és nem véletlenül. Először is, édesebb az íze és alacsonyabb a savtartalma.

A kávé legnagyobb exportőre bizonyára Brazília, de számos más országból is érkezik kiváló minőségű termés. Az arabicát magasabb fekvésű területeken termesztik, ahol sok eső esik. A termesztés követelményei miatt az ára valamivel magasabb, de a minőségi kávé szerelmesei közül sokan szívesen fizetnek többet az arabica felejthetetlen ízéért.

Arabica kávét a Brazília , valamint Guatemala, Costa Rica, Kuba, Etiópia, Kolumbia vagy Kolumbia és Etiópia országokból hozunk Önnek. Ha nem tudja, hogy melyik úti célt válassza, ajánljuk a Arabica a világ minden tájáról akciós csomagot.

Robusta kávé

A második helyen a Coffe caniphora, azaz a Robusta áll népszerűség és elterjedtség tekintetében , amely valószínűleg erős, jellegzetes ízéről kapta a nevét.

Nagy koffeintartalma magas, ami a termesztési követelmények tekintetében is ellenállóbbá teszi az Arabicánál, mivel a koffein természetes rovarriasztóként működik a növényben.

Az Arabica és a Robusta keverékét gyakran látni (általában 3:1 arányban). Ha azonban a Robustát önmagában, jellegzetes csokoládés ízével szeretné élvezni, válasszon egyfajta eredetű kávét.

A kávénövény kevésbé ismert és kevésbé széles körben használt fajai közé tartozik a Coffee liberica és a Coffee liberica variáns Dewevrei.

Coffee Liberica

Kizárólag különleges éghajlaton terem, ezért a termés általában kicsi. Ha azonban valaha is lehetőséged lesz megkóstolni a Libericát, mindenképpen tedd meg. Gyümölcsös-virágos illatra és enyhén fás ízre számíthat.

Excelsa Coffee

Ez valójában a Liberica rokon fajtája, amely elsősorban Délkelet-Ázsiában terem, és a teljes kávétermelésnek csak töredékét teszi ki. Ízét erősebb savasság és gyümölcsös jegyek jellemzik. A mély L szerelmesei között minden bizonnyal vannak képviselői.

E-shopunkban tartjuk magunkat a hagyományos fajtákhoz, különösen Arabica.

Aki szeretné megkóstolni a Robustát, mi egyenesen Indiából hozzuk, így hagyományos, egyedi módon dolgoztuk fel, ami igazán erőssé és intenzívvé teszi.

Kipróbálhatja a keverékeket is, eszpresszónak tökéletes Pura Vida - a Robusta és ötféle Arabica kombinációja, és a Trung Nguyen kávé Vietnamból mérlegelt ide, amely az Arabica és a Robusta mellett Chari és Catimor kávét is tartalmaz.

Az kávéfa nemzetségnek összesen akár száz különböző képviselője is van, de messze nem mindegyiket termesztik mesterségesen kávé előállítására.