A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Az 1805-ös évet írják, és Napóleon a szlavkovi csatában várja a győzelmet, a kávé szerelmesei pedig először hallhatják a "kapuziner" szót a bécsi kávézókban. A név nyilvánvalóan a kapucinus rend szerzetesi ruháinak barna színére utalt. Számos forrás szerint ez volt a mai cappuccino előfutára, és lényegében tejszínnel és cukorral készült kávé volt.De még csaknem egy évszázad van hátra, mire az első eszpresszógép napvilágot lát. A cappuccino pedig, ahogy ma ismerjük, biztosan nem teljes a hagyományos eszpresszó nélkül.

CAPPUCCINO – kupakkal ellátott kávé

A mai formájú cappuccino első említése az 1930-as évekre nyúlik vissza, amikor az olaszok tejszínhabbal és fahéjjal vagy csokoládészórással fogyasztották a kávét. Néhány évvel később Európát és nem csak Európát pusztította a második világháború, így a kávé vagy más kultúra fejlődésére nem lehetett számítani. De a háború utáni időszakot már az ital növekvő népszerűsége jellemezte, amely hamarosan különösen a britek körében vált népszerűvé.

Hazánkban az eredeti "capuziner" neve ma bécsi kávé, míg a forró és habos tejjel készült eszpresszó neve továbbra is cappuccino. Az európai, dél-amerikai és ausztráliai sikeres kampány után is ünnepelte nagy fellendülését a nyolcvanas években Az Egyesült Államokban. Valószínűleg magától értetődik, hogy a Starbucksnak ebben nagy szerepe volt.

De biztosan nem kell minden alkalommal kávézóba mennie, amikor megkóstol egy finom, tejhabos kupakkal ellátott italt. Otthon is elkészíthet cappuccinót.

Cappuccino otthon lépésről lépésre

  1. Először melegítse fel a tejet. Tudni fogja a megfelelő hőmérsékletet, ha kis buborékok emelkednek fel a széleken. Mindenesetre a tejet nem szabad teljesen felforralni. A „buborékos” fázisban vegyük le a tűzhelyről.
  2. Most jól ostorozza fel.
  3. És itt az ideje, hogy készítsen egy kiváló, kiváló minőségű eszpresszót.
  4. Adjon forró tejet és tejhabot a kész eszpresszóhoz úgy, hogy az ital teljes térfogatának 1/3-a kávé, 1/3 forró tej és 1/3 tejhab legyen.

Egy minőségi cappuccino mindenképpen megérdemel egy megfelelő csészét, ezért ne habozzon, tekintse meg ajánlatok.

Kinek hiányzik a eszpresszó kávéfőző, biztosan közülünk fog választani. Ha szereti a hagyományokat és a történelmet, fordítson különös figyelmet a Bezzera. Nem véletlen a nevek, hanem valóban egy cég, amelyet Luigi Bezzera alapított – aki az első eszpresszót főzte.

Ha pedig az első osztályú eszpresszója megfelelő tejsapkát szeretne kapni, gondolja át, hogy szüksége van-e minőségi tejhabosító.

Megfelelő felszereléssel és egy csodálatos kávé elkészítheti a tökéletes cappucinót, amikor csak kedve tartja.