Ízprofil: vörös cseresznye és mangó étcsokoládéval és tejszínnel.
Magasság: 1600m
Feldolgozási mód: Red Honey (a kávébabon egy kis cseresznye marad, amely szárítás után a kávé jellegzetes édességét adja).
Helyszín: Tomatlan, Veracruz, Mexikó
Fajta: Costa Rica és Kolumbia
Tulajdonos: Dam Reyes
Csomagolás: 250g
Importőr: Falcon Coffees
Pörkölő: Beansmith
Mi az a Gourmet kávékülönlegesség?
Ez egy igazi különleges kávé, amelyet gondosan válogatott és pörkölt számunkra egy válogatott pörkölő, a Beansmith. Számos meghatározás létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávék, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és amelyeknek nincsenek pontosan megemlített ízhibái. Válogatott kávéink esetében 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson határozott keserűségre a kávéban, mivel világosabb pörkölésű, mint a hagyományos kávék. Általában gyümölcsösebb ízeket találsz bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk , mint a filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet érdekes egy mokkáskannában.
A mezőgazdasági termelőtől származó információk
A Kitos Cafe projekt 2018-ban indult a Finca del Cerro de Chiltepec Dam Reyes családi farmon. Ez a farm egy hegy tetején található, egy hegyvidéki területen, Tomatlán és Coscomatepec határán. Ami kiemelkedővé teszi, az az, hogy ez a terület tele van növényzettel, gyönyörű kilátással a környező városokra. Ezen a farmon a terepmunkát nagy fegyelemmel végzik, a terület természetes ökoszisztémájának megteremtésére és fenntartására összpontosítva, ezáltal olyan kiváló minőségű kávét eredményezve, amelyet Mexikó egyik legjobb kávéjaként díjaztak. Dam jelenleg a Kitos átfogó kezdeményezését vezeti társával, Hugóval együtt.
Ez a vörösmézes eljárással feldolgozott tétel Costa Rica-i és kolumbiai fajtákból áll. A cseresznyét szelektíven szüretelik, és a cseresznyét hántolatlanul szedik le, majd magasra emelt afrikai ágyakon terítik ki, hogy a napon száradjon. A Red Honey eljárás során a kávébabokon egy nyálkaréteg marad, amely a napon karamellizálódik, és mélyebbé és édesebbé teszi a kávé ízét. A szárítási időt gondosan ellenőrzik, és az attól függ, hogy a babok milyen aromát és keménységet kapnak a szárítási folyamat során.