GourmetCoffee Specialty - Mexikó SV Kitos 250g

5 345 Ft
Adóval együtt

Kiváló édes pörkölésű kávé mindennapi fogyasztásra. Ízprofil: vörös cseresznye és mangó étcsokoládéval és tejszínnel.

Őrölt kávét szeretne?
Nincs raktáron

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Savasság
közepes
Pörkölési szint

Ízprofil: vörös cseresznye és mangó étcsokoládéval és tejszínnel.

Magasság: 1600m

Feldolgozási mód: Red Honey (a kávébabon egy kis cseresznye marad, amely szárítás után a kávé jellegzetes édességét adja).

Helyszín: Tomatlan, Veracruz, Mexikó

Fajta: Costa Rica és Kolumbia

Tulajdonos: Dam Reyes

Csomagolás: 250g

Importőr: Falcon Coffees

Pörkölő: Beansmith

Mi az a Gourmet kávékülönlegesség?

Ez egy igazi különleges kávé, amelyet gondosan válogatott és pörkölt számunkra egy válogatott pörkölő, a Beansmith. Számos meghatározás létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávék, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és amelyeknek nincsenek pontosan megemlített ízhibái. Válogatott kávéink esetében 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).

Miben különböznek a válogatott kávéink?

Ne számítson határozott keserűségre a kávéban, mivel világosabb pörkölésű, mint a hagyományos kávék. Általában gyümölcsösebb ízeket találsz bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk , mint a filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet érdekes egy mokkáskannában.

A mezőgazdasági termelőtől származó információk

A Kitos Cafe projekt 2018-ban indult a Finca del Cerro de Chiltepec Dam Reyes családi farmon. Ez a farm egy hegy tetején található, egy hegyvidéki területen, Tomatlán és Coscomatepec határán. Ami kiemelkedővé teszi, az az, hogy ez a terület tele van növényzettel, gyönyörű kilátással a környező városokra. Ezen a farmon a terepmunkát nagy fegyelemmel végzik, a terület természetes ökoszisztémájának megteremtésére és fenntartására összpontosítva, ezáltal olyan kiváló minőségű kávét eredményezve, amelyet Mexikó egyik legjobb kávéjaként díjaztak. Dam jelenleg a Kitos átfogó kezdeményezését vezeti társával, Hugóval együtt.

Ez a vörösmézes eljárással feldolgozott tétel Costa Rica-i és kolumbiai fajtákból áll. A cseresznyét szelektíven szüretelik, és a cseresznyét hántolatlanul szedik le, majd magasra emelt afrikai ágyakon terítik ki, hogy a napon száradjon. A Red Honey eljárás során a kávébabokon egy nyálkaréteg marad, amely a napon karamellizálódik, és mélyebbé és édesebbé teszi a kávé ízét. A szárítási időt gondosan ellenőrzik, és az attól függ, hogy a babok milyen aromát és keménységet kapnak a szárítási folyamat során.

2109 8594206182285

Adatlap

Savasság
közepes
Pörkölési szint

Megadott referenciák

ean13
8594206182285

Vélemények (0)