A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

GourmetCoffee Specialty Columbia El Agrado méz 250g

5 355 Ft
Adóval együtt

Amézes feldolgozás különleges édességet kölcsönöz a kávénak, ami nem túl gyakori Kolumbiában. Kivételes kávé, érdemes megkóstolni. Íz: piros ribizli - bogyós gyümölcsök - almás pite.

Őrölt kávét szeretne?
Raktáron > 5 db , kézbesítés az Ön számára 30.04.
Mennyiség

GourmetKava

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Honey
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Magasság: 1 730 m tengerszint felettimagasság

Régió: El Agrado, Piendamo, Cauca

Fajta: Colomba, Castillo & Caturra

Gazdaság: El Agrado

Csömöszölési pontszám: 87,5

Feldolgozás: méz

Pörkölő: Beansmith

Mi az a Gourmet Coffee Specialty?

Ez egy válogatott kávé, amelyet gondosan kiválasztottunk és a Beansmith Roastery pörkölt nekünk. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy olyan kávé, amely egy szakmai értékelésen 100-ból legalább 80 pontot ér el, és nem tartalmaz jelentős ízhibákat. Emellett mindig 100%-os átláthatóságot (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő) találsz a válogatott kávéinknál.

Miben különböznek a válogatott kávéink?

Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.

Miért választottuk ezt a kávét? A mézes feldolgozás nem gyakori Kolumbiában

Amézes feldolgozás, egy nagyon érdekes módszer, amikor a kávébabot lehúzzák a héjáról, így egy kis pép marad a babon. Ezután a kávé ezzel a maradékkal együtt szárad meg, majd itt, Csehországban pörkölik. Ez a kis héj csak egy érdekes bogyós és édes ízt kölcsönöz a kávénak.

Információk a termelőtől

Az Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC-nek 77 tagja van, akiknek átlagos földterülete 1,5 hektár, magasságuk 1 700 és 2 100 méter között mozog, és minden egyes tag, aki csatlakozott, meg van győződve az egyesület erejéről, amelynek fő célja a szegénység és a társadalmi konfliktusok elleni küzdelem a régióban. Az egyesület a termesztéssel kapcsolatos üzleti stratégiákkal és technológiákkal segíti tagjait, ugyanakkor minden tagnak lehetősége van arra, hogy eldöntse, hogyan dolgozza fel kávéját innovatív fermentációk segítségével.

A tagok által termesztett kávéfajták a castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra és colombia.

A szárítás nagyrészt parabolikus és mechanikus erővel történik.

Kávéfeldolgozás

1) A kávét nagyon érettre szedik, így a cukortartalom magasabb.

2) Lebegő eljárás: a lebegő kávékat eltávolítják, így csak érett kávék maradnak a feldolgozásra.

3) Cseresznyés erjesztési folyamat 12 órán keresztül egy mosótartályban.

4) A kávét őrlik, és egy átvevő tartályba helyezik 36 órás erjesztésre muscilage-ban.

5) Szárítási folyamat: A cseresznyét parabolikus szárítórendszerbe helyezik, amíg el nem éri a 10%-os nedvességtartalmat (5-6 nap).

GourmetKava
2109
24 Elemek

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Honey
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
label
A kávé fa
100% Arabica

Vélemények (0)