A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

A világon két alapvető kávéfajták vannak: a kávé növények, és az arabica, a rövid Arabica kávé és a burly, azaz a kávé a Robusta.

Arabica kávé Robusta kávé

összehasonlítás arabica vs. robusta

Domináns típus: r - robusta, a - arabica, m - hasonlóan

Arabica kávé

Az Arabica kávé növekvő igénye nagyobb, több gondozást és jobb éghajlatot igényel - ez ismét tükröződik az árban , amely jelentősen magasabb . A Robusta-hoz képest sokkal jobb aromájú és ízű . Az is érdekes, hogy a robosztushoz viszonyítva körülbelül a koffein mennyiségét tartalmazza . A világtermelés részesedése szempontjából az arabica részesedése sokkal nagyobb, nevezetesen 80%. A jó kávézókban magától értetődik, hogy frissen pörkölt 100% arabicából származó kávét szolgálnak fel. Egyes kávézókban, amelyek nem támaszkodnak a kiválasztott kávéra vagy beszállítóira, tudatosan "élvezhetik" a robustát tartalmazó kávét, amely lebontja az egész italt.

Szeretne friss 100% -arabica kávét kóstolni? Vessen egy pillantást az E-SHOP-ra. 14 naponként pörkölünk kávét, és nem szoktam "szippantott polcokat" :)

Robusta kávé

Röviden: az arabica és a robusta kávé közötti fő különbségek az ár és a minőség. A robusta minősége jelentősen alacsonyabb , gyakran nagyon földes, némelyikének akár kellemetlen ízére is. A második jelentős különbség az ár , amely körülbelül fele egy Arabica kávéfának - ez indokolja. A Robusta kávé 2-3 év alatt hozza meg a gyümölcsét, kevésbé igényes a növekedésre és ellenállóbb a kártevők számára (nem kell annyi herbicid), mindez befolyásolja az árat, és ezért nagyon gyakran használják kávékeverékekben, ahol a gyártók csökkentik a termelési költségeket , azt mondani, hogy gyakran ilyen módon megtévesztik a fogyasztókat. A robusta kávét kiváló minőségű márkás keverékekben is megtalálhatja, és Olaszországban megengedett a 100% arabica címkével ellátott kávé felkínálása akkor is, ha legfeljebb 10% robusta kávét tartalmaz. A robusta kávéval azonban nincs semmi baj, ha azt megfelelően címkézik. A magasabb koffeintartalmának köszönhetően fokozott stimuláló hatása van - megfelelő "rúgáshoz" alkalmas. A kávé szerelmesei azonban nagyon élvezikritkán, de stimulánsként használható.

Kávé kiválasztása - Arabica vagy Robusta?

Tehát a választás a tiéd - ha ínyenc vagy, és szeretne élvezni a kiváló minőségű kávét , amelynek ízértékei és lágysága miatt élvezheti - csak az Arabica kávét ajánlhatjuk.

Ha azonban a lakosság azon részéhez tartozik, amely csak egy csésze kávét használ valamilyen stimulánsként koffeinellátás formájában, akkor a Robusta kávé biztosan nem rossz választás.