A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Szertartásos kakaó Criollo tömeg 90 g

2 270 Ft
Adóval együtt

Ceremonial Cocoa Criollo - Criollo fajtájú kakaómasszából készült kézzel készített csokoládé.

Raktáron > 5 db , kézbesítés az Ön számára 1.5.
Mennyiség

GourmetKava

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

"Megvettük a babot Senor Felipe gazdától, feldolgoztuk a kis üzemében, és kézzel készítettük a csokoládétáblákat.

A Criollo kakaó egy őshonos fajta, amely nem túl termékeny, de nagyon aromás. Peruban kevés termelő termeszt criollo kakaót, éppen az alacsony terméshozam miatt. A criollo babot Pucallpa közelében lévő kisgazdáktól vásároljuk, ahol a kakaó virágzik. A bab egy kis ültetvényről származik.

Ennek a fajtának a fája hozza a legjobb minőségű gyümölcsöt, de kevésbé termékeny, és a világtermés kis részét teszi ki. Felismerhető kerek és kissé lapos magjairól, amelyek erjedés nélkül enyhén lila és fehér színűek. Illata gyümölcsös, diós jegyekkel, enyhén kesernyés, de kifinomult. A legfinomabb csokoládékhoz használják. A legfinomabb csokoládék és egyéb ínyencségek némelyike ebből a fajtából készül".

Előkészítés:

20 g / 150 ml / 1 adag - párolja egy ideig, majd keverje meg.

Használati ötletek:

Forraljunk fel 1 liter vizet, 1/4 evőkanál kakaómasszát, 2 szegfűszeget és kb. egy csipetnyi fahéjat, ízlés szerint cukrot, és kis lángon főzzük kb. 7-10 percig, majd adjunk hozzá ízlés szerint tejet, és forraljuk még egy kicsit.

Házi csokoládét is készíthetsz belőle, reszelve a müzlibe, sütéshez. Azonban nem lehet csak úgy forró vizet önteni rá, tényleg forrni kell, különben nem fog összeállni, és darabkák fognak úszni a felszínen.

Egyéb kiemelkedő események:

Atiszta minőségű Criollo kakaót nem olyan könnyű megvásárolni, mert a gazdák általában hozzáadnak egy bizonyos arányban Trinitario babot, amelynek nagyobb a hozama. Ez a Cacao criollo nem olyan sötét, mert nem dolgozzák fel magas hőmérsékleten, hogy ne veszítse el természetes aromáját és ízét.

Atáblázaton a La Ruta Alternativa felirat szerepel - ez a termék egyike annak az 50 kiválasztott terméknek, amelyek szerepelnek a Devida - Nemzeti Bizottság a Fejlesztésért és a Drogmentes Életért szervezet programjában. A kiválasztott gazdálkodó családok úgy döntöttek, hogy támogatják a közösség fejlesztését a kábítószer-kereskedelem fenyegetésével szemben. Így például a kábítószerek helyett - kakaó. A Devida célja, hogy ezen az alternatív útvonalon keresztül közelebb hozza a gazdálkodó családokat a vásárlókhoz világszerte, és támogatást nyújtson termékeik értékesítéséhez. Emellett a fenntartható fejlődést is elősegíti a koka által érintett területeken. A gazdálkodó családok úgy döntöttek, hogy önkéntesen együttműködnek ezzel a szervezettel, és csatlakoznak a Ruta Alternativa-hoz".

Értesítés:

  • Hűvös, száraz és sötét helyen tárolja.
  • A paszta nem mentes a kakaóvajtól, ezért ne féljen az ital "olajos szemeitől".
  • A zsír kiolvad az asztal felületén, az elszíneződés nem jelent hátrányt. Amikor a kakaó elkészül, a zsír feloldódik, és egy egységes italt hoz létre.
  • Nem elég forró vizet önteni a kakaóra, hanem egy ideig főzni is kell.
GourmetKava
2092 722777648888
96 Elemek

Vélemények (0)