Ország.
Farm: Siracusa
Fajta: Castillo
Magasság: 1800 m
Terület: Anserma, Caldas
Savtartalom: közepes savtartalom
Csészelési pontszám: 86
Feldolgozási módszer: természetes anaerob
Ajánlott előkészítés: Szűrő
A kávé az Anserma régióból származik. Ez a terület Caldas kanton nyugati részén található. Ez egy olyan mezőgazdasági központ, ahol a kávétermesztés kiemelkedik. A szövetkezet 1967-ben kezdte meg tevékenységét. Széleskörű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik a kávé forgalmazása terén, és a Kolumbiai Kávétermesztők Nemzeti Szövetségének, valamint a Caldas megyei Kávétermesztők Bizottságának támogatásával aktívan tevékenykedik a településeken: Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar és Viterbo. A szövetkezet 2 083 kávétermelőt tömörít, akik szenvedélyesen szeretnek kiváló minőségű kávét termeszteni. A kávén kívül cukornádat és banánt is termesztenek, amit aztán nyereséggel értékesítenek.
A szövetkezet fő célja a kávé és más mezőgazdasági termékek forgalmazása, amely a társult személyek gazdasági, társadalmi, technikai és kulturális feltételeinek előmozdítására és javítására törekszik, amennyiben azok a mezőgazdasági tevékenységhez, és különösen a kávétermeléshez kapcsolódnak annak minden területén.
Raktáraikban hőmérséklet-szabályozott helyiségeket alakítottak ki, ahol a termelők által szállított mikrotételeket gondozzák. Ezenkívül a szövetkezet első alkalommal kezdett kísérletezni a száraz feldolgozású kávé előállításával anélkül, hogy a termelőket veszélyeztetné.
Az Anserma szövetkezet beruházott egy Nuna Coffee szárító dobozba, amely képes szabályozni a hőmérsékletet és a páratartalmat, valamint szárítani a kávét. Ezeket a dobozokat először Kolumbiában használták, hogy megpróbáljanak megküzdeni a kolumbiai Andokban uralkodó rendkívül nehéz, naponta változó éghajlattal. A szövetkezet ezután egy válogatóállomást állított fel a legérettebb cseresznyék kiválasztása és az egységesség megteremtése érdekében. A tételünkhöz kiválasztott cseresznye a Castillo fajtából származott.
Az Anserma szétválasztja a tételeket. A miénk a "Siracusa" nevet kapta a szövetkezet közelében lévő hegyről.
A szedés és válogatás után a kávét megmossák és 96 órán át zárt hordóban erjesztik. Ezután egy szárító ládába kerül, ahol 35-40°C-on 100-120 órán keresztül szárítják.