Mit mond Roman Nejedlý, a Fiftybeans pörkölője erről a kávéról?
Határozottan nem vagyok a konzervatív "kávéízek" rajongója. Ezért a Fiftybeans kínálatában mindig a megszokottól kissé eltérő kávékínálatot találsz. A Castillo fajtából ez a tétel , amelyet szénsavas macerációs módszerrel, gyümölcsinfúzióval dolgoztak fel, a legvadabb, amit valaha pörköltem. Valójában már alig van kávé. Vagy mégis? Sebastian a finom kávé világának legújabb ismereteit az El Placer farmján ülteti át a gyakorlatba. A gyümölcsinfúzió, ahogy a kávécseresznye gyümölcsökkel együtt történő erjesztését nevezik, egészen a közelmúltig tabu volt. Minden bizonnyal sok olyan véleményt találsz erről a feldolgozási módszerről, amely elutasítja azt. Csak annyit mondhatok: Valószínűleg ez a legjobb kávé, amit valaha ittam!
Itt most nem fogom elárulni, hogy az eperrel és áfonyával való erjesztés miatt ez a kávé olyan ízű lesz, mint az eper, a gyümölcscukorka, vagy hogy feltűnően emlékeztet a legendás Tubble Gumra. Hogy lédús, édes, fantasztikus utóíze van... Úgysem fogsz hinni nekem. MEG KELL KÓSTOLNOD EZT A KÁVÉT!
Wonderbeans - Csoda, vagy csoda. Ez jellemzi ezeknek a kávéknak az ízét és illatát. A projekt célja, hogy megtaláljuk a világ legjobb kávéit, és felajánljuk azokat Önnek, fantasztikus vásárlóinknak. A kávé a gasztronómia szerves részévé vált, és ezzel a projekttel tisztelgek előtte.
A kávé pörköléséhez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használok, amely a hőenergia elvezetésének fő forrása a konvekció, azaz a forró levegő. Ez lehetővé teszi számomra, hogy nagyon pontosan dolgozzak ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így meg tudom őrizni a magas lédússágot, de az édességet is. Szűrőkávéhoz mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használjon kávébabot. Az 1. felbontás után hagyja a csomagot legalább 4 órán át "kiszellőzni", mielőtt elkészítené a kávét. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.
A csomagot élelmiszeripari nitrogénnel töltjük fel, hogy lassítsuk a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.
Ország.
Magasság: 1750 m tengerszint felettimagasság.
Fajta: Castillo
Feldolgozás: mosott
Ízprofil: EPER - GYÜMÖLCSÖS CUKORKA - TUBBLE RÁGÓGUMI - ÉDES - LÉDÚS