Magasság: 1300-1600 m tengerszint felettimagasságban
Feldolgozási mód: anaerob természetes feldolgozás
Régió: Szumátra
Fajta: Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica
Gazdaság: Rakyat Farm és kb. 15 szomszédos termelő
Tulajdonos: Aulia Kahpi
Csomagolás: 250g
Pörkölő: Beansmith's
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Ez egy igazi kávéválaszték, amelyet a Beansmith válogatott pörkölői gondosan válogatnak és pörkölnek számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk , mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Mi vonzott minket ehhez a kávéhoz?
Maga Indonézia érdekes célpont a válogatott kávék számára, és az anaerob erjesztésű kávé hiányzott a portfóliónkból. Mi az anaerob erjesztés dióhéjban? Az anaerob erjesztés az, amikor a kávécseresznyét oxigénhiányos környezetbe helyezik és ott erjesztik. Ez a folyamat a kávé számos ízét hozza ki. Így az így keletkező ízek meglehetősen vadak lehetnek. Akárhogy is, ezt a különlegességet érdemes kipróbálni.
Elkészítési tipp
Az őrlés pontos durvaságát nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta kiindulópont.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2,5 perc alatt.
Információk az importőrtől
Aulia örökölte a gazdaságot a családjától. De már egészen fiatal kora óta foglalkozik kávétermeléssel, mert mindig is nagy érdeklődést mutatott a finom kávé iránt. Amikor felnőtt, nem volt nagy kereslet a válogatott kávé iránt, ezért több évet töltött vesuvianit (Indocras) bányászattal és értékesítéssel.
Aulia kézzel szedi az érett vörös cseresznyét , vagy a helyi termelőktől vásárolja. A cseresznyét 24 órán át erjesztik, és a vizet 12 óránként cserélik. Az erjedés után a cseresznyét a teraszon szárítják. A cseresznyét gyakran gereblyézi, hogy egyenletesen száradjon.