A kosár üres
legfontosabb
Egy kávé Kenya Kiangai AA 250g
Kóstolja meg a nagyszerű kenyai Kiangai AA kávét a Jedno Kafe szelektív kávé libereci pörkölőjéből.
Profil: NARANCS - FEKETERIBIZLI - FAHÉJ
Többezer vásárló bizalma
Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
Minden raktáron
Frissen pörkölt káve minden héten
- Feldolgozási mód
- Mosott
- Savasság
- közepes
- Pörkölési szint
- közepes
- A kávé fa
- 100% Arabica
A kenyai kávék egyszerűen a szokásos élvezeteink. A Kiangai AA pedig csodálatos bizonyítéka annak, hogy idén is csodás szaftos parádét élvezhetünk fahéjas felhanggal.
A kávét elsősorban szűrőn pörköljük, de úgy is működik, mint sok gyümölcsös eszpresszó.
Feldolgozás: mosva
Kupapontszám: 88
Változat: SL28 és 34
Tengerszint feletti magasság: 1700 - 1800 m
Helyszín: Kyrynyaga Country, Közép-Kenya
Szövetkezet: Rungeto Coop Társaság
Ízprofil: narancs - fekete ribizli - fahéj
1953-ban megalakult a Kibirigwi Kiangai mosóállomás, és ezzel egy időben gazdálkodók egy csoportja elhatározta, hogy létrehozza a Kibirigwi Farmers Coop Society-t. A Kibirigwi Coop jelenleg a Kyrynyaga County Coop Union leányvállalata, és összesen nyolc gyárat üzemeltet. A feldolgozáshoz használt víz a Kibirigwi Henge folyóból származik, amely 50 méterre található a gyártól. A cseresznyét osztályozzák és mártják, hogy elkülönítsék az egyes érési szakaszokat. A pergament ezután egy éjszakán át erjesztik, majd megmossák, és P1, P2, P3, P lámpákra és hüvelyekre válogatják. Válogatás után 8-14 napig szárítóasztalokon szárítjuk.
Tagjainak a helyes mezőgazdasági gyakorlatra (GAPS) való oktatása érdekében a társaság agronómust alkalmazott, aki ezen a területen dolgozott, és egyéni képzéseket és csoportos foglalkozásokat tartott a betakarítás és a szezonon kívüli időszakban. A Coop emellett évente több mint 200 000 palántát állít elő, amelyeket ingyenesen osztanak szét a tagok között a termésregeneráció és a szerves trágyázási technikák támogatása érdekében a trágyaosztás támogatására. Minden fermentációs tartályt és mosócsatornát béleltek, hogy javítsák a kávé általános minőségét, valamint a berendezés tisztítását és karbantartását.