Mit mond a Rebelbean Roastery a kávéról?
A lányok a kolumbiai kávék importjára koncentrálnak, de valahogy egy szerencsés véletlen folytán egyszer a VB-n találkoztak a Vinhal család kávéival, a hír kitudódott, és máris a kávéik importjával foglalkoztak. Rafael, a legidősebb fiú, aki a családi kávéüzlet üzleti oldalát kezeli, valójában a közvetlen értékesítés és a közvetlen export útjára próbál betörni, mert szereti ismerni a kávéja végső vásárlóját.
Ez a 39-es tétel a túlérett, sőt enyhén erjedt gyümölcsök, különösen a kenyérgyümölcs és az ananász jellegzetes illatával hívta fel magára a figyelmet. Ismeri Tepache-t? Alapvetően egy természetes erjesztésű ananászital egy csipetnyi chilivel. Nos, pontosan ez az, amit ettől a kávétól kisebb mértékben várhatsz :)
Ahogy a feldolgozás leírását olvasom, alapvetően egy intenzív mézet ír le, mintha Costa Ricában azt mondanák, hogy "fekete méz". Így a hosszú erjedési/szárítási idő a klasszikus betonedényekben, konkrétan 62 óra, és a pép maximálisan megmarad a babon. A mézes módszerben döntő fontosságú, hogy mennyi pép marad a gabonán, mennyi ideig tart az erjedés, mielőtt a gabonát újra megmossák, milyen gyakran gereblyézik a gabonát, és milyen vastag rétegben szárítják.
Gazdálkodó: a Vinhal család
Régió: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
Fajta: Topazio
Feldolgozás: erjesztett méz (62h)
Magasság: 980-2500 m tengerszint felett
Importőr: Chicas Industry
Ízvilág: JACKFRUIT - JEGES CSESTNUT - ÉDES PAPRICA