Nagyon gyakran találkozunk üzletünkben azzal, hogy a vásárlók frissen pörkölt kávét szeretnének vásárolni, de nem szeretnék, ha savanyú lenne. Úgy gondoljuk, hogy ez az érzés minden ilyen új vásárlóban úgy alakult ki, hogy hosszú időn át ivott rossz minőségű és régi kávét a szupermarketláncokból.
Az ilyen savanyú kávé tényleg nem jó, és cukor és tej nélkül szinte ihatatlan.De az ízét biztosan nem lehet a kávé természetes savasságára (savasságára).
Miért savas a kávé
Gondolkozott már azon, hogy mi is az a kávé valójában? Valószínűleg azt mondod magadban, hogy a kávé csak kávé. A kávé egyszerűen egy gyümölcs. És mint a legtöbb gyümölcsnek, a kávénak is van természetes savassága.
Ha nem. Ha vadmálnát vagy áfonyát szedsz egy erdei sétán, nem gondolnád, hogy a természetes enyhe savasságuk rossz dolog. Ugyanez a helyzet a kávéval.
A jó kávénak kiegyensúlyozottnak kell lennie. Az enyhe savasságot egy mámorítóan édes utóíznek kell felváltania.
Hogyan csökkenthetjük a kávé savasságát
Vásárolj frissen főzött kávét, és máris félúton vagy. Felfedezheted az összes ízt és aromát, ami egy csésze kávéban megtalálható, és nem akarod majd cukorral vagy tejjel tompítani a kávé ízét. A frissen pörkölt kávébabokból készült kávé természetes, enyhe savassága olyan ízt ad, mintha kedvenc nyári gyümölcsébe harapna.
Más lehetséges okok
- Az extrakció során, ha a víz túl gyorsan áramlik át a kávén, akkor az összes anyagnak nem lesz ideje átjutni a vízbe. Az eredmény egy savanyú ízű, savanyú jegyekkel rendelkező íz.
- Ha a kávébabot túl durvára őrlik, túl gyorsan engedi át a vizet, ami savanyú kávét eredményez.
- Ezt súlyosbíthatja az alacsony vízhőmérséklet az áramlás alatt.
- A szóban forgó kávébabok egy bizonyos régióból származnak, ami gyümölcsösebb ízspecifikációt ad.
Kávék kedvencei savasság nélkül
A délkelet-kubai hegyekből származó Lavado kávé meglepetést okoz majd Önnek szinte nulla savtartalom és az étcsokoládé és a karamell jellegzetes ízével.
A délkelet-kubai hegyekből származó Lavado kávé meglepetést okoz majd Önnek szinte nulla savtartalom és az étcsokoládé és a karamell jellegzetes ízével.
Aguatemalai Trés Maria kávé tökéletes egyensúlyával és kellemes édességével tűnik ki, amelyet az érett trópusi gyümölcsök íze egészít ki.
Aguatemalai Trés Maria kávé tökéletes egyensúlyával és kellemes édességével tűnik ki, amelyet az érett trópusi gyümölcsök íze egészít ki.
Brazília világelső a rendkívül jó minőségű kávébabok termelésében és exportjában. A legismertebb és legnépszerűbb a 100% Arabica Brazil Santos.
Brazília világelső a rendkívül jó minőségű kávébabok termelésében és exportjában. A legismertebb és legnépszerűbb a 100% Arabica Brazil Santos.
Az Andok vulkanikus talajának köszönhetően a Colombia Supremo kávé minden egyes kávébabja egyedi ízű és erős aromájú.
Az Andok vulkanikus talajának köszönhetően a Colombia Supremo kávé minden egyes kávébabja egyedi ízű és erős aromájú.
A kivételesen alacsony savtartalom és a csokoládé íze találkozik a brazil Fazenda Rainforest kávéban, amelyet megvásárolhat, hogy támogassa a kávétermesztés ökológiai és társadalmilag barátságos módját.
A kivételesen alacsony savtartalom és a csokoládé íze találkozik a brazil Fazenda Rainforest kávéban, amelyet megvásárolhat, hogy támogassa a kávétermesztés ökológiai és társadalmilag barátságos módját.
Cuba Lavado, arabica kávébabok
Guatemala Trés Maria, arabica kávébabok
Brazília Santos, Arabica kávébab
Colombia Supremo, Arabica kávébabok
Brazília Fazenda Rainforest, Arabica kávébabok