friss kávéNagyon gyakran találkozunk üzletünkben azzal, hogy a vásárlók frissen pörkölt kávét szeretnének vásárolni, de nem szeretnék, ha savanyú lenne. Úgy gondoljuk, hogy ez az érzés minden ilyen új vásárlóban úgy alakult ki, hogy hosszú időn át ivott rossz minőségű és régi kávét a szupermarketláncokból.

Az ilyen savanyú kávé tényleg nem jó, és cukor és tej nélkül szinte ihatatlan.De az ízét biztosan nem lehet a kávé természetes savasságára (savasságára).

Miért savas a kávé

Gondolkozott már azon, hogy mi is az a kávé valójában? Valószínűleg azt mondod magadban, hogy a kávé csak kávé. A kávé egyszerűen egy gyümölcs. És mint a legtöbb gyümölcsnek, a kávénak is van természetes savassága.

Ha nem. Ha vadmálnát vagy áfonyát szedsz egy erdei sétán, nem gondolnád, hogy a természetes enyhe savasságuk rossz dolog. Ugyanez a helyzet a kávéval.

A jó kávénak kiegyensúlyozottnak kell lennie. Az enyhe savasságot egy mámorítóan édes utóíznek kell felváltania.

Hogyan csökkenthetjük a kávé savasságát

Vásárolj frissen főzött kávét, és máris félúton vagy. Felfedezheted az összes ízt és aromát, ami egy csésze kávéban megtalálható, és nem akarod majd cukorral vagy tejjel tompítani a kávé ízét. A frissen pörkölt kávébabokból készült kávé természetes, enyhe savassága olyan ízt ad, mintha kedvenc nyári gyümölcsébe harapna.

Más lehetséges okok

  • Az extrakció során, ha a víz túl gyorsan áramlik át a kávén, akkor az összes anyagnak nem lesz ideje átjutni a vízbe. Az eredmény egy savanyú ízű, savanyú jegyekkel rendelkező íz.
  • Ha a kávébabot túl durvára őrlik, túl gyorsan engedi át a vizet, ami savanyú kávét eredményez.
  • Ezt súlyosbíthatja az alacsony vízhőmérséklet az áramlás alatt.
  • A szóban forgó kávébabok egy bizonyos régióból származnak, ami gyümölcsösebb ízspecifikációt ad.

Kávék kedvencei savasság nélkül