Ízletes és gyors receptek a kávé desszertekhez

Ízletes és gyors receptek a kávé desszertekhez

Kávé nélkül? És hogy szeretné egy csésze élénkítő italát egy desszerttel feldobni? Van néhány egyszerű receptünk olyan sütés nélküli kávés desszertekhez, amelyek elkészítésénél felhasználják a kávét.

Ha annyira szereted a kávé ízét és illatát, hogy nem elégszel meg azzal, hogy csak kortyolgatod, akkor gyere és készíts velünk olyan desszerteket, amelyekkel teljes mértékben élvezheted a kávét. És a jó hír az, hogy bárki elkészítheti őket.

Sütés nélküli csokoládés-kávés sajttorta

Ha több embert szeretnél megkínálni, ez a torta abszolút tökéletes. Csak ideális esetben előző nap készítsd el, hogy legyen ideje megdermedni a hűtőben. Egy 25 cm átmérőjű kerek tortaforma ideális az elkészítéshez.

Összetevők:

  • 200 g sótlan kesudió - áztassuk be hideg vízbe egy éjszakára

  • 250 g kakaós keksz (pl. Derby)

  • 1 evőkanál őrölt kávé

  • 100 g vaj

  • 500 g krémsajt - ideális pl. a Philadelphia vagy a Lucina

  • 300 ml tejszínhab

  • 165 ml méz vagy juharszirup

  • 2 teáskanál vaníliakivonat

  • 11 szelet zselatin

  • espresso vagy két evőkanál instant kávé 165 ml forró vízzel leöntve

  • 250 g étcsokoládé

  • 250 g tejcsokoládé

  • Holland kakaó a megszóráshoz

Eljárás:

Először is béleld ki a tepsidet sütőpapírral. Ezután csepegtesd le, öblítsd le és csepegtesd le a kesudiót. Egy konyhai robotgépben keverd össze a kekszet az őrölt kávéval és az olvasztott vajjal, majd a kész keveréket nyomd a forma aljába, és hűtsd egyelőre a hűtőben.

Tegye a megtisztított konyhai robotgépbe a kesudiót, és a lehető legfinomabbra turmixolja. Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a krémsajtot, a vaníliakivonatot, a tejszínt és a mézet. Turmixoljuk újra, amíg a keverék sima nem lesz.

Ezután olvaszd meg mindkét csokoládét vízfürdőben. Ezután készítsük el a zselatint úgy, hogy a szeleteket kb. 5 percig áztatjuk egy kis vízben. Közben melegítsünk eszpresszót vagy instant kávét egy lábasban. Adjuk a kávéhoz a kinyomkodott zselatint, és miután feloldódott, öntsük a keveréket az olvasztott csokoládékkal együtt a kesudió-keverékhez, keverjük össze alaposan, és öntsük az előkészített süteményalapra.

Hűtjük be a megfőtt süteményt még legalább 5 órára. Vágás előtt enyhén porítsuk be kakaóporral.

Csokoládés és kávés mousse torta

A csokoládémousse egy egyszerű, sütés nélküli desszert, amely önmagában is remek ízű, de akár savanykásabb gyümölcsökkel is feldobhatjuk. Tálalás előtt kb. 3 órát hűtőben kell tartani.

Kávéhab hozzávalói:

  • 1 szelet zselatin

  • 40 ml eszpresszó vagy filterkávé

  • 160 g sűrített tej

  • 120 ml tejszínhab

  • 3 evőkanál kristálycukor

  • 2 tojásfehérje

  • csipetnyi só

A csokoládémousse hozzávalói:

  • 70 ml tejszínhab

  • 100 g minőségi étcsokoládé

  • 1,5 evőkanál kristálycukor

  • 2 tojásfehérje

  • egy csipetnyi só

  • Holland kakaó

Eljárás:

A kávéhab készítése előtt a zselatint enyhén hideg vízbe tesszük, hogy megduzzadjon. Melegítsd fel a kávét egy lábasban, de vigyázz, hogy ne forrjon fel. Keverjük a zselatint a meleg kávéba, majd öntsük a keveréket a sűrített tejhez, és jól keverjük össze.

A tejszínt verjük fel, és keverjük össze a sűrített tejjel a kávéval. Ezután verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval. A tojásfehérjének keménynek, de nem teljesen merevnek kell lennie, hogy jól összeálljon a tejszínhabbal. Finoman dolgozza bele a tejszínhabba egy spatulával, és töltse meg az előkészített poharakat félig. Ezután tegyük őket a hűtőbe.

A csokoládéhab elkészítéséhez forraljuk fel a tejszínt egy lábosban, majd öntsük rá a csokoládé ¾ részét. Keverjük, amíg a csokoládé megolvad, majd adjuk hozzá a maradék csokoládét, és keverjük simára.

Míg a csokoládé hűl, verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval, majd óvatosan forgassuk bele a csokoládéba. Ezután tegyük a keveréket kávés rétegű poharakba, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt szórja meg a csészét kakaóval, és már kész is.

Jó étvágyat!