Egy nagyon régi módszer kávé készítésére , amely hazánkban nem nagyon ismeretlen, de a világon is verseng. A jazzből származó kávé teljesen különbözik az itatott vagy nyomáson történő kávétől. Az üledéket itt nem választják el az extraktumtól, mint ahogy az egyéb előállítási módszerek esetében is.

A kávé édesítése és a fűszerek hozzáadása az elkészítés során szintén kissé furcsa , de hosszú hagyományokra épül. A jazz kávé természetesen üledéket tartalmaz az italban, ami nem mindenki számára megfelelő. Figyelembe kell venni a teljes elkészítési folyamatot is, hogy a kávé ne töltsön túl :-) De sok előnnyel is jár, lásd alább.

Miért jazz? Csiszolási érdesség Előkészítési utasítások Mindent előkészíteni

MIÉRT SÁRGA ELŐKÉSZÍTÉS

  • különbözik az ízétől az előkészítés többi módjától
  • az előkészítés hagyománya
  • A jazz belső vagy konyhai dekorációként is alkalmazható
  • egyszerű karbantartás

Őrlőszem: nagyon finom

Ideális a kávét mindig frissen őrölni, közvetlenül minden egyes előkészítés előtt. A kávét nagyon finoman őrölték meg, hogy a jazz porába kerüljön; ilyen őrlés alapvetően nem lehetséges otthon egy szokásos őrlőkészüléknél, tehát akár boltban is lehet őrölni (például hazánkban). Ha otthon őröl, akkor a kávéval durván őrölheti, majd habarcsban őrölheti, vagy megvásárolhatja a kevés megfelelő darálót, például a Lodos Istanbul .

HOGYAN KÉSZÜLI KÉSZÜLÉKET ELŐKÉSZÍTNI

Teljes előkészítési idő: legfeljebb 3 perc

Kávémennyiség: ideális esetben 6 gramm / 50ml, a jazz-kávét hagyományosan kisebb csészékben itják, de nagyobb adagokat is el lehet készíteni, ez rajtad múlik :-)

Útmutatások a kávé elkészítéséhez egy üvegben

  1. A kávé üveges elkészítéséhez a kávébabot a lehető legfinomabbra kell őrölni , egészen por formájáig, vagy azonnal meg kell vásárolni őrölt kávét, például a törökországi Efendi kávé .
  2. Az édes fűszeres ízű török kávé elkészítéséhez tegye a jazzot hőforrásra, adjon hozzá kb. 20 ml vizet, cukrot és fűszereket (például kardamomot). Várja meg, amíg a víz a cukorral felforralni kezd, és karamell képződik. Egy csésze kávéra általában két teáskanál kávét és egy teáskanál cukrot adagolnak . Ugyanakkor kihagyhatja ezt a lépést, és csak maga a kávét készítheti egy edénybe.
  3. Adjunk hozzá kávét, és adjuk hozzá a víz többi részét a jazz kétharmadához.
  4. Várja meg, amíg a kávé elkezdi főzni, és amíg a hab el nem éri az edény szélét. Ezután vegye le a jazzot a tűzhelyről, és adjon hozzá kis mennyiségű habot a csészékhez.
  5. Forraljuk fel újra a kávét, és ismételjük meg ugyanazt az eljárást még kétszer. Tehát forraljuk a kávét háromszor.
  6. A kávét a jazzból egy ideig félretetjük és 30 másodpercre hagyjuk egyedül, hogy az üledék leesjen. Körözhetjük azt jazz-dal úgy, hogy a kávé lemossa a falakat.
  7. Öntsük a kávét a csészékbe.

SZABAD VÁSÁRL egy KÁRTYÁT ?