A jazzből származó kávé teljesen különbözik az itatott vagy nyomáson történő kávétől. Az üledéket itt nem választják el az extraktumtól, mint ahogy az egyéb előállítási módszerek esetében is.
Egy nagyon régi módszer kávé készítésére , amely hazánkban nem nagyon ismeretlen, de a világon is verseng.A kávé édesítése és a fűszerek hozzáadása az elkészítés során szintén kissé furcsa , de hosszú hagyományokra épül. A jazz kávé természetesen üledéket tartalmaz az italban, ami nem mindenki számára megfelelő. Figyelembe kell venni a teljes elkészítési folyamatot is, hogy a kávé ne töltsön túl :-) De sok előnnyel is jár, lásd alább.
Miért jazz? Csiszolási érdesség Előkészítési utasítások Mindent előkészíteni
MIÉRT SÁRGA ELŐKÉSZÍTÉS
- különbözik az ízétől az előkészítés többi módjától
- az előkészítés hagyománya
- A jazz belső vagy konyhai dekorációként is alkalmazható
- egyszerű karbantartás
Őrlőszem: nagyon finom
Ideális a kávét mindig frissen őrölni, közvetlenül minden egyes előkészítés előtt. A kávét nagyon finoman őrölték meg, hogy a jazz porába kerüljön; ilyen őrlés alapvetően nem lehetséges otthon egy szokásos őrlőkészüléknél, tehát akár boltban is lehet őrölni (például hazánkban). Ha otthon őröl, akkor a kávéval durván őrölheti, majd habarcsban őrölheti, vagy megvásárolhatja a kevés megfelelő darálót, például a Lodos Istanbul .
HOGYAN KÉSZÜLI KÉSZÜLÉKET ELŐKÉSZÍTNI
✔ Teljes előkészítési idő: legfeljebb 3 perc
✔ Kávémennyiség: ideális esetben 6 gramm / 50ml, a jazz-kávét hagyományosan kisebb csészékben itják, de nagyobb adagokat is el lehet készíteni, ez rajtad múlik :-)
Útmutatások a kávé elkészítéséhez egy üvegben
- A kávé üveges elkészítéséhez a kávébabot a lehető legfinomabbra kell őrölni , egészen por formájáig, vagy azonnal meg kell vásárolni őrölt kávét, például a törökországi Efendi kávé .
- Az édes fűszeres ízű török kávé elkészítéséhez tegye a jazzot hőforrásra, adjon hozzá kb. 20 ml vizet, cukrot és fűszereket (például kardamomot). Várja meg, amíg a víz a cukorral felforralni kezd, és karamell képződik. Egy csésze kávéra általában két teáskanál kávét és egy teáskanál cukrot adagolnak . Ugyanakkor kihagyhatja ezt a lépést, és csak maga a kávét készítheti egy edénybe.
- Adjunk hozzá kávét, és adjuk hozzá a víz többi részét a jazz kétharmadához.
- Várja meg, amíg a kávé elkezdi főzni, és amíg a hab el nem éri az edény szélét. Ezután vegye le a jazzot a tűzhelyről, és adjon hozzá kis mennyiségű habot a csészékhez.
- Forraljuk fel újra a kávét, és ismételjük meg ugyanazt az eljárást még kétszer. Tehát forraljuk a kávét háromszor.
- A kávét a jazzból egy ideig félretetjük és 30 másodpercre hagyjuk egyedül, hogy az üledék leesjen. Körözhetjük azt jazz-dal úgy, hogy a kávé lemossa a falakat.
- Öntsük a kávét a csészékbe.
SZABAD VÁSÁRL egy KÁRTYÁT ?
Kézzel készített réz dzsámi egyenesen a török vidékről. A jeezvát hagyományos kézműves módszerrel kalapálják. Térfogat: 220-250ml (kézzel készített, a méret darabonként kissé változhat)
Kézzel készített réz dzsámi egyenesen a török vidékről. A jeezvát hagyományos kézműves módszerrel kalapálják.Térfogat: 220-250ml (kézzel készített, a méret darabonként kissé változhat)
Kézzel készített réz dzsámi egyenesen a török vidékről. A jeezvát hagyományos kézműves módszerrel kalapálják. Térfogat: 140-160ml (kézzel készült, a méret darabonként kissé változhat)
Kézzel készített réz dzsámi egyenesen a török vidékről. A jeezvát hagyományos kézműves módszerrel kalapálják.Térfogat: 140-160ml (kézzel készült, a méret darabonként kissé változhat)
Kézzel készített réz dzsámi egyenesen a török vidékről. A jeezvát hagyományos kézműves módszerrel kalapálják. Térfogat: 280-300 ml (kézzel készített, a méret darabonként kissé változhat)
Kézzel készített réz dzsámi egyenesen a török vidékről. A jeezvát hagyományos kézműves módszerrel kalapálják.Térfogat: 280-300 ml (kézzel készített, a méret darabonként kissé változhat)
Prémium török frissen őrölt Efendi 250g kávé és kézzel készített 220-250ml-es kávéskanna a kiváló török kávé hagyományos és hiteles elkészítéséhez.
Prémium török frissen őrölt Efendi 250g kávé és kézzel készített 220-250ml-es kávéskanna a kiváló török kávé hagyományos és hiteles elkészítéséhez.
Kifejezetten a jazzben való főzésre tervezett prémium török Efendi kávé, a hagyományos pörkölt arabica kávé autentikus élménye. Csomagolás: 250g őrölt kávé
Kifejezetten a jazzben való főzésre tervezett prémium török Efendi kávé, a hagyományos pörkölt arabica kávé autentikus élménye. Csomagolás: 250g őrölt kávé
Kaffia L (hagyományos török)
Kaffia S (hagyományos török)
Kaffia XL (hagyományos török)
Török csomag
Török kávé 250g Kurukahveci Mehmet Efendi