Ez a gyönyörűen megmunkált természetes tétel a nyugati Guji régió Hambela körzetéből származó, 150 gazdálkodóból álló csoport terméke Gute Sodu Kebele faluból. A Dikitu feldolgozóállomás, amelyről a kávénkat elnevezték, közvetlenül a szomszédban található.
A gazdákat a "Buno Coffee Trader" tulajdonosa, Abiyot úr vezeti, aki 2018 óta hangolja a feldolgozási folyamatokat az állomásokon az egész területen. Ide tartozik a Dikitu is, ahol úgy döntött, hogy csak a természetes feldolgozási módot alkalmazza, és ezért 120 afrikai ágyat szerzett be. Abyiot úr az elmúlt két évben szorosan részt vett a teljes feldolgozási folyamatban, és kiválasztotta a gazdákat, akikkel együtt dolgozhatott. Igyekszik a lehető legjobb eredményt elérni a gabona szárításával a végső íz érdekében. Ezért felvett egy Bashura becenevű menedzsert, aki a minőséget és az exportot felügyeli. Minden nap ellenőrzi a feldolgozási és tárolási módszert. A Bashura összeállított egy csapatot, hogy segítsen a gazdáknak javítani a gabonájuk minőségét és mennyiségét, ezért szorosabban együttműködnek velük. A Buno minden kilóért, amelyet a szezon során szállítanak, 1 birr (helyi valuta) fizet a helyi termelőknek, akiknek a kávéja a pályázati tételek részét képezi. Így próbálják megtanítani őket arra, hogy várják meg, amíg a cseresznye megérik.
Reméljük, hogy ez a kávé az őszibarack, az áfonya, a pomelo és az enyhe borsos menta jegyeivel az íz végén Önt is elnyeri tetszését. Nagyon szeretjük a pörkölőben, és örülünk, hogy ezzel fejezhetjük be az etiópiai kávészezont. Amikor ez a kávé elfogy, már alig várjuk az új termésből származó kávékat.
Ország.
Farm / mosóállomás: DIKITU
Ízprofil: őszibarack, áfonya, pomelo, menta
Ajánlott előkészítés: szűrő, alternatív előkészítés
Fajta: HEIRLOOM
Feldolgozási módszer: Természetes
Magasság: 1900-2300 m
Terület: HAMBELA WAMENA, WEST GUJI, OROMIA
Savasság: közepes savasság
Csészelési pontszám: 87.5