AMiners kávékapszulákat a Nespresso® kávéfőzőkhöz tervezték. A cél az, hogy a természet tiszteletben tartásával bárhol, bármikor, mindenkinek nagyszerű kávét kínáljunk.
A kapszulák bioélelmiszerekből készülnek , és TÜV tanúsítvánnyal rendelkeznek a komposztálhatóságról. Ez azt jelenti, hogy otthoni komposztáláshoz biztonságosak.
- Savasság - alacsony
- Keserűség - alacsony
- Édesség - magasabb
A KÁVÉ TÖRTÉNETE
EL VERGEL FARM
Az El Vergel projektet eredetileg azért hozták létre, hogy olyan innovatív gyakorlatokat dolgozzanak ki, amelyek javíthatják a projektben részt vevő családok körülményeit. Marha Bayter áll a projekt mögött fiaival, Eliasszal és Shadyvel együtt. Maga a farm a Tolima régióban található, amely Kolumbiában, az Andok hegység lejtőin helyezkedik el.
Elias és Shady számára a fő ösztönzést, hogy saját koffeinmentes kávét állítsanak elő, az a felismerés adta, hogy Kolumbia-szerte a kávék túlnyomó többsége alacsony minőségű nyersanyagból készül . Ezért ezt az új koffeinmentes kávét kizárólag az El Vergel Farmról származó minőségi kávék felhasználásával hozták létre. Az eredmény egy olyan termék, amely a feldolgozás ellenére is megőrzi egyedi jellegét.
REGION TOLIMA
A Tolima régió Kolumbia közép-nyugati részén található. Maga a Tolima szó a helyi őslakosok nyelvéből származik, és "hó- vagy felhőfolyó "-nak fordítható. A régió a Cordillera Centralban, három hegyvonulat közepén helyezkedik el, ami a mikroklímák széles skáláját biztosítja, amelyek alkalmasak a kiváló minőségű kávék termesztésére. A kávétermesztés a fő mezőgazdasági tevékenység a térségben, a babtermesztés és a szarvasmarha-tenyésztés mellett.
A helyi talaj nagyon gazdag tápanyagokban, így ideális feltételeket biztosít a kávéfák ültetéséhez. A helyi termelők eredetileg főként a nagy hozamú, alacsonyabb minőségű növények termesztésére összpontosítottak. Idővel azonban elkezdtek a szelektív kávétermesztés irányába elmozdulni, és a mikroparcellákkal való foglalkozásra összpontosítani, amelyek lényegesen több gondozást és erőforrást igényelnek. A mennyiség fokozatosan átadta a helyét a minőségnek, és néhány éven belül Tolima a szelektív pörkölők élvonalába került.
CUKORNÁDFELDOLGOZÁS
A cukornádfeldolgozás során a kávét először gőzölik, hogy eltávolítsák a pergamenréteget. A gőzölés során megnő a nedvességtartalom, és a kávébabok fokozatosan megduzzadnak, így könnyebben kivonható belőlük a koffein. Ekkor a teljes koffeintartalmat folyamatos mosással, a cukornád erjesztéséből származó extrakcióval lassan a kívánt szintre csökkentik. Ezután a babokat tiszta vízzel és gőzzel öblítik , hogy a legbelső részekből eltávolítsák az oldószer-maradványokat. Végül a babokat az eredeti nedvességtartalom eléréséig szárítják. Ez a feldolgozási módszer kíméletes a gabonához, mivel elkerüli a magas hőmérsékletet és a túlzott nyomást, amelyek alapvetően megbonthatják a gabona sejtes szerkezetét.
A Nespresso® a Société des Produits Nestlé, S.A. védjegye.