Mit mond a Rebelbean Roastery a kávéról?
A lányok a kolumbiai kávék importjára koncentrálnak, de valahogy egy szerencsés véletlen folytán egyszer a VB-n találkoztak a Vinhal család kávéival, a hír kitudódott, és máris a kávéik importjával foglalkoztak. Rafael, a legidősebb fiú, aki a családi kávéüzlet üzleti oldalát kezeli, valójában a közvetlen értékesítés és a közvetlen export útjára próbál betörni, mert szereti ismerni a kávéja végső vásárlóját.
Nem terveztünk több tételt vásárolni Brazíliából, mivel már volt egy eladásra kész tételünk, de ezek a tételek kicsik és mega érdekesek voltak! Igen, a többes szám azt jelenti, hogy van még egy tartalékunk! Ez a 85-ös tétel élénk fahéjas aromájával keltette fel a figyelmünket. Eleinte a kezünket csészéztük, vajon kinek a kezén van-e frissen bekent krém, vagy a keze koszos a fahéjas gyapjúcsigától. De ez tényleg ennek a kávénak és a feldolgozási folyamatnak a jellemzője.
Ahogy a feldolgozás leírását olvasom, alapvetően egy intenzív mézet ír le, mintha Costa Ricában azt mondanák, hogy "fekete méz". Ez azt jelenti, hogy az erjedési idő az afrikai ágyakon hosszú, konkrétan 90 óra, és a gyümölcshús a lehető legnagyobb mértékben megmarad a babon. A mézes módszerben döntő fontosságú, hogy mennyi pépet hagyunk a gabonán, mennyi ideig tart az erjesztés, mielőtt a gabonát újra megmossuk, milyen gyakran gereblyézzük a gabonát, és milyen vastag rétegben szárítjuk. Ezt követően a kávét klasszikus módon, egy "teraszon" szárítják.
Gazdálkodó: a Vinhal család
Régió: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
Fajta: IBC12
Feldolgozás: erjesztett méz (90h)
Magasság: 980-2500 m tengerszint felett
Importőr: Chicas Industry
Íz: Holland kakaó - fahéj - pekándió