Fathers Coffee, Guatemala - Erika Sanchez, 300g

6 340 Ft
Adóval együtt

Kóstolja meg az Ostrava-i Father's Coffee pörkölő remek kávéját.

Profil.

Őrölt kávét szeretne?
Nincs raktáron

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Feldolgozási mód
Mosott
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica

Erika Sancheznek 2,5 hektár földje van San Antonio Huista területén, a híres Huehuetenango régióban. La Montaña nevű farmján Caturra, Bourbon és Pache kávéfajtákat termeszt.

Az Erika által alkalmazottfermentációs módszer egyedülálló, és a térség többi gazdájának, az ACODIHUE (Huehuetenango Integrációs Fejlesztési Együttműködési Egyesület) tagjainak is tanítják. Erika ellenőrzött körülmények között hosszabb ideig hagyja száradni a kávét, hogy a kávé gyümölcsös jellegzetességei érvényesüljenek. Erika tagja a Red de Mujerez (Női Hálózat) csoportnak is. A szervezet 830 olyan termelőnőből áll, akik vagy megözvegyültek a polgárháború alatt, vagy akiknek férje a 2001-2004-es kávéválság idején elmenekült az országból. A közösségben összesen 8 különböző maja nyelvet beszélnek, ami jól mutatja a kultúra és a nyelvek sokszínűségét Guatemalának ezen a részén. A gazdákat a biogazdálkodás, a természetes műtrágyák előállítása és használata, valamint a rozsda- és kártevőirtás módszerei is összekötik. Az ACODIHUE egyesület, valamint a Falcon Coffee importőr támogatja a női gazdákat a biotermesztési módszerekről szóló képzéssel és a termelés minőségének javításával.

Ország.

Régió: Huehuetenango

Farm: La Montaña

Magasság: 1700-1950 m tengerszint felettimagasság.

1950-1950 Kultivár: Bourbon és Caturra

Feldolgozás: mosott, meghosszabbított erjesztéssel

Tanúsítás: bio

Father's Coffee Roastery
1636

Adatlap

Feldolgozási mód
Mosott
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica

Vélemények (0)