Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz, 200g

7 355 Ft
Adóval együtt

Frissen pörkölt kávé a brünni Fiftybeans kávépörkölőből.

Íz: BERRIES - FRUIT BONBONS - ÉDES - FRUITFUL - FRUITFUL

Őrölt kávét szeretne?
Nincs raktáron
Fiftybeans

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott
Savasság
közepes
A kávé fa
100% Arabica

Mit mond Roman Nejedlý, a Fiftybeans pörkölője erről a kávéról?

Határozottan nem vagyok a konzervatív "kávéízek" rajongója. Ezért a Fiftybeans kínálatában mindig a megszokottól kissé eltérő kávékínálatot találsz. A Castillo fajtából ez a tétel , amelyet szénsavas macerációs módszerrel, gyümölcsinfúzióval dolgoztak fel, a legvadabb, amit valaha pörköltem. Valójában már alig van kávé. Vagy mégis? Sebastian a finom kávé világának legújabb ismereteit az El Placer farmján ülteti át a gyakorlatba. A gyümölcsinfúzió, ahogy a kávécseresznye gyümölcsökkel együtt történő erjesztését nevezik, egészen a közelmúltig tabu volt. Minden bizonnyal sok olyan véleményt találsz erről a feldolgozási módszerről, amely elutasítja azt. Csak annyit mondhatok: Valószínűleg ez a legjobb kávé, amit valaha ittam!

Itt most nem fogom elárulni, hogy az eperrel és áfonyával való erjesztés miatt ez a kávé olyan ízű lesz, mint az eper, a gyümölcscukorka, vagy hogy feltűnően emlékeztet a legendás Tubble Gumra. Hogy lédús, édes, fantasztikus utóíze van... Úgysem fogsz hinni nekem. MEG KELL KÓSTOLNOD EZT A KÁVÉT!

Wonderbeans - Csoda, vagy csoda. Ez jellemzi ezeknek a kávéknak az ízét és illatát. A projekt célja, hogy megtaláljuk a világ legjobb kávéit, és felajánljuk azokat Önnek, fantasztikus vásárlóinknak. A kávé a gasztronómia szerves részévé vált, és ezzel a projekttel tisztelgek előtte.

A kávé pörköléséhez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használok, amely a hőenergia elvezetésének fő forrása a konvekció, azaz a forró levegő. Ez lehetővé teszi számomra, hogy nagyon pontosan dolgozzak ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így meg tudom őrizni a magas lédússágot, de az édességet is. Szűrőkávéhoz mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használjon kávébabot. Az 1. felbontás után hagyja a csomagot legalább 4 órán át "kiszellőzni", mielőtt elkészítené a kávét. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.

A csomagot élelmiszeripari nitrogénnel töltjük fel, hogy lassítsuk a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.

Ország.

Magasság: 1750 m tengerszint felettimagasság.

Fajta: Castillo

Feldolgozás: mosott

Ízprofil: EPER - GYÜMÖLCSÖS CUKORKA - TUBBLE RÁGÓGUMI - ÉDES - LÉDÚS

Fiftybeans
2093

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott
Savasság
közepes
label
A kávé fa
100% Arabica

Vélemények (0)