2 tipp a kávékoktélokhoz

2 tipp a kávékoktélokhoz

A reggeli kávé elfogyasztása minden nap egyik első öröme. De nem kell, hogy a kávé legyen az egyetlen dolog, ami átsegít a reggelen. Csak adjon hozzá egy csepp (vagy két) minőségi alkoholt, és máris remek társasága lesz délutánra vagy estére. Két tippet adunk a kávékoktélokhoz, amelyeket pillanatok alatt összekeverhetsz, és garantáltan nem okozol csalódást.

Hogyan készítsünk kávét kevert italokhoz? Nem kell befektetnie a bárokban kapható drága professzionális gépekbe (ehhez a recepthez még turmixgépre sincs szüksége). Otthoni használatra nem éri meg, kivéve, ha naponta több tucat csészét fogyasztasz. Az automata kávéfőzők vagy egy megfizethető mokkáskanna ugyanolyan jól szolgálnak a kávékoktélok elkészítéséhez. 

Kávé Martini

A kávé vagy eszpresszó martini technikailag nem martini. Nevét a jellegzetes magas szárú pohárnak köszönheti, amelyben tálalják. Ez az ital kellemesen édes a kávélikőrnek köszönhetően, tökéletesen keserű a kávénak köszönhetően, és veszélyes a vodkának köszönhetően, amelyet szinte nem is érezni benne. Igyon élvezettel, de óvatosan.

A Coffee Martini egy adagjához a következőkre lesz szükséged:

  • 40 ml vodka
  • 20 ml kávélikőr
  • Espresso
  • Shaker

Töltsük meg a shakert jéggel, és adjuk hozzá az összes hozzávalót. Rázza fel, és alaposan szűrje át egy szűrőn. Díszítsük az italt a pohárban lévő őröletlen kávébabokkal.

Olasz kávé Amarettóval

A Jameson whiskyvel készült ír kávét ismeri? Itt az olasz változat keserédes Amaretto mandulalikőrrel. Tökéletes egy lusta vasárnap délutáni könyvvel való feldobáshoz. Kávé és desszert egyben.

Egy adag olasz kávéhoz Amarettóval a következőkre lesz szüksége:

Töltse az Amarettót és a kávét egy főzőpohárba. Keverjük össze, és borítsuk be egy réteg tejszínhabbal. Nem szabad, hogy merev legyen, de még egy kicsit folyós. Amellett, hogy lágyítja a kávé ízét, gyönyörű színhatást biztosít.