2 tipp a kávékoktélokhoz
A reggeli kávé elfogyasztása minden nap egyik első öröme. De nem kell, hogy a kávé legyen az egyetlen dolog, ami átsegít a reggelen. Csak adjon hozzá egy csepp (vagy két) minőségi alkoholt, és máris remek társasága lesz délutánra vagy estére. Két tippet adunk a kávékoktélokhoz, amelyeket pillanatok alatt összekeverhetsz, és garantáltan nem okozol csalódást.
Hogyan készítsünk kávét kevert italokhoz? Nem kell befektetnie a bárokban kapható drága professzionális gépekbe (ehhez a recepthez még turmixgépre sincs szüksége). Otthoni használatra nem éri meg, kivéve, ha naponta több tucat csészét fogyasztasz. Az automata kávéfőzők vagy egy megfizethető mokkáskanna ugyanolyan jól szolgálnak a kávékoktélok elkészítéséhez.
Kávé Martini
A kávé vagy eszpresszó martini technikailag nem martini. Nevét a jellegzetes magas szárú pohárnak köszönheti, amelyben tálalják. Ez az ital kellemesen édes a kávélikőrnek köszönhetően, tökéletesen keserű a kávénak köszönhetően, és veszélyes a vodkának köszönhetően, amelyet szinte nem is érezni benne. Igyon élvezettel, de óvatosan.
A Coffee Martini egy adagjához a következőkre lesz szükséged:
- 40 ml vodka
- 20 ml kávélikőr
- Espresso
- Shaker
Töltsük meg a shakert jéggel, és adjuk hozzá az összes hozzávalót. Rázza fel, és alaposan szűrje át egy szűrőn. Díszítsük az italt a pohárban lévő őröletlen kávébabokkal.
Olasz kávé Amarettóval
A Jameson whiskyvel készült ír kávét ismeri? Itt az olasz változat keserédes Amaretto mandulalikőrrel. Tökéletes egy lusta vasárnap délutáni könyvvel való feldobáshoz. Kávé és desszert egyben.
Egy adag olasz kávéhoz Amarettóval a következőkre lesz szüksége:
- 200 ml friss kávé a kedvenc módon elkészítve
- 45 ml Amaretto likőr
- Friss, enyhén felvert tejszínhab
Töltse az Amarettót és a kávét egy főzőpohárba. Keverjük össze, és borítsuk be egy réteg tejszínhabbal. Nem szabad, hogy merev legyen, de még egy kicsit folyós. Amellett, hogy lágyítja a kávé ízét, gyönyörű színhatást biztosít.