Mindegyiknek vannak elszánt támogatói és elszánt ellenzői. Mire kell figyelni, ha ízesített kávét választunk?

A mély L szerelmesei és a kávéfőzők egy része ellenzi egy olyan ital bármilyen ízesítését, amelynek természetes ízét ők keresik és abszolút tökéletesnek tartják. Kétségtelenül igazuk van, és a kávé jellegzetes ízét semmiképpen sem fogják más ízesítőkkel kombinálni.

De nem kevesen vannak, akik időről időre, vagy akár rendszeresen ízesített kávét fogyasztanak.

Hogyan ízesítsük a kávét?

A kávé ízesítését leggyakrabban a következők formájában kínálják.

  • szirupok

  • cseppek

És rengeteg íz közül választhatsz, a legnépszerűbbek a tej- és Alpro-alternatívákon kívül a következők: vanília, karamell, sós karamell, kókusz, pisztácia és sütőtök.

A konkrét íz mellett azonban azt is meg kell vizsgálnia, hogy a termék tartalmaz-e cukrot vagy mesterséges édesítőszert. Ez döntő tényező annak eldöntésében, hogy kalóriabomba kávét iszol-e, vagy egy olyan italt, amely nem rontja az energiabeviteledet.

Vannak olyan ízek, amelyek nulla kalóriát és nulla cukrot tartalmaznak. Vagy néhány szirup rendkívül kalóriaszegény, így a címkén látható, hogy 100 g-ban mindössze 5 kcal van.

Azt tehát csak Öntől függ, hogy mennyire foglalkozik a kalóriabevitellel (fogyás), vagy egészségügyi okokból kell kerülnie a cukrot (cukorbetegség). Van egy lehetőség azok számára is, akik nem szeretik az úgynevezett üres kalóriákat, és a mesterséges édesítőszereket is szeretnék elkerülni...

Adj esélyt a fűszereknek

A különféle fűszerek érdekes ízt adhatnak a kávénak, anélkül, hogy aggódnunk kellene a kalóriatartalom miatt. Valójában a fűszerek ebből a szempontból nem nehezítik el a kapott italt.

Kóstolja meg a fahéjat vagy a kardamomot, de a vaníliarúd vagy a gyömbér is remek lenne, sőt, lehet kapni olyan speciális kávéfűszereket is, amelyek fahéjat, kardamomot, szegfűszeget és szegfűszeget tartalmaznak. Csak adjon egy csipetnyit egy forró italhoz, és meglátja, hogy a fűszerek aromája gyönyörűen keveredik a kávé aromájával.