Beansmiths Costa Rica Las Lajas 250g

5 900 Ft
Adóval együtt

Minden csésze kávé egy felejthetetlen, élvezetekkel teli ízutazás. 

Áfonya - Hibiszkusz tea - Panela

Őrölt kávét szeretne?
Nincs raktáron
Beansmith's

Értékelések Arukereso 4.6/5

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Honey
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Ország.

Farm: Las Lajas

Fajta: Caturra / Catuai

Magasság: 1500-1700 m tengerszint felettimagasság.

Alajuelatartomány, Sabanilla

Savtartalom: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 86,75

Feldolgozási módszer: Fekete méz

Ajánlott előkészítés: Szűrő

1988-ban, édesapja, Oscar Chacón halála után hat gyermeke örökölt 50 hektár földet. Azóta a Chacón testvérek úgy döntöttek, hogy átalakítják a kávétermesztési rendszert, és a környezet védelmére, az alkalmazottaknak stabil munkahelyek biztosítására, valamint a kávé örökségének a családban és a közösségben tartására összpontosítanak.

A Las Lajasban termesztett kávé kizárólag a Chacón családtól származik. A farm átlagos mérete 100 hektár, az átlagos terméshozam pedig 30 fanega hektáronként (egy fanega 46 kg babnak felel meg). A gazdaság talaját vulkanikus tevékenységből származó talaj alkotja.

A gazdaságban különböző fafajokat, különösen hüvelyeseket használnak, amelyek hatékonyan segítik a levegőből származó nitrogén felvételét és a talajba való átvitelét. Helyi fákat, például banánt, platánfát és narancsot is termesztenek a család számára. Atrágya egy szerves komposztszerű trágya, amelyet a kávébabok pépjéből és a közeli malmokból származó egyéb hulladékokból állítanak elő. Ezt a műtrágyát meszezéssel és ásványi anyagokkal, példáulK-Maggal (kálium, magnézium és kén keveréke) dúsítják. A gazdaság folyamatosan agroökológiai folyamat ot folytat, árnyékfák ültetésével.

A szüret kézzel történik, és csak 100%-ban érett, magas Brix-értékkel (cukor) rendelkező cseresznyét szednek. Ezt a folyamatot decembertől február végéig naponta megismétlik. Ezenkívül a malomban a tételeket fajtánként és gazdaságonként elkülönítik, ami lehetővé teszi különleges mikrotételek létrehozását.

A mi mézes mikrolotunk, ez egy mézes eljárás, amelyben a vörös kávébabot kell őrölni. A pépesítés után afrikai ágyakba kerülnek. Az első két napban a kávébabokat nem mozgatják, de ezt követően rendszeres mozgatással (napi 3-4 alkalommal) megkezdődik a kávé nedvességének csökkentése. Ez a folyamat körülbelül 15-20 napig tart.

Beansmith's

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Honey
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
label
A kávé fa
100% Arabica

Vélemények (0)