Ország.
Farm: Las Lajas
Fajta: Caturra / Catuai
Magasság: 1500-1700 m tengerszint felettimagasság.
Alajuelatartomány, Sabanilla
Savtartalom: közepes savtartalom
Csészelési pontszám: 86,75
Feldolgozási módszer: Fekete méz
Ajánlott előkészítés: Szűrő
1988-ban, édesapja, Oscar Chacón halála után hat gyermeke örökölt 50 hektár földet. Azóta a Chacón testvérek úgy döntöttek, hogy átalakítják a kávétermesztési rendszert, és a környezet védelmére, az alkalmazottaknak stabil munkahelyek biztosítására, valamint a kávé örökségének a családban és a közösségben tartására összpontosítanak.
A Las Lajasban termesztett kávé kizárólag a Chacón családtól származik. A farm átlagos mérete 100 hektár, az átlagos terméshozam pedig 30 fanega hektáronként (egy fanega 46 kg babnak felel meg). A gazdaság talaját vulkanikus tevékenységből származó talaj alkotja.
A gazdaságban különböző fafajokat, különösen hüvelyeseket használnak, amelyek hatékonyan segítik a levegőből származó nitrogén felvételét és a talajba való átvitelét. Helyi fákat, például banánt, platánfát és narancsot is termesztenek a család számára. A fő trágya egy szerves komposztszerű trágya, amelyet a kávébabok pépjéből és a közeli malmokból származó egyéb hulladékokból állítanak elő. Ezt a műtrágyát meszezéssel és ásványi anyagokkal, példáulK-Maggal (kálium, magnézium és kén keveréke) dúsítják. A gazdaság folyamatosan agroökológiai folyamat ot folytat, árnyékfák ültetésével.
A szüret kézzel történik, és csak 100%-ban érett, magas Brix-értékkel (cukor) rendelkező cseresznyét szednek. Ezt a folyamatot decembertől február végéig naponta megismétlik. Ezenkívül a malomban a tételeket fajtánként és gazdaságonként elkülönítik, ami lehetővé teszi különleges mikrotételek létrehozását.
A mi mézes mikrolotunk, ez egy mézes eljárás, amelyben a vörös kávébabot kell őrölni. A pépesítés után afrikai ágyakba kerülnek. Az első két napban a kávébabokat nem mozgatják, de ezt követően rendszeres mozgatással (napi 3-4 alkalommal) megkezdődik a kávé nedvességének csökkentése. Ez a folyamat körülbelül 15-20 napig tart.