Származási ország: MIX
Fajta: Geisha, örökzöld
Termelő .
Magasság: MIX
Feldolgozás: mosott
Kolumbia GEISHA
Magasság: 1850-2040 m tengerszint feletti magasság.
Promyté
ADulce Misterio az egyik legújabb beszállítónk, amely teljesen más háttérrel rendelkezik, mint a legtöbb más speciális termesztő. A világjárvány okozta világrend változásával 2020-ban csődbe ment a cége, és hirtelen rendelkezésére állt a legértékesebb erőforrás - az idő. Elhatározta, hogy megvalósítja életre szóló álmát: a legjobb kolumbiai finom kávé előállítását.
2016-ban elkezdett olyan farmot keresni, amely megfelel az elvárásainak - különösen a talajjellemzőkkel és a tengerszint feletti magassággal kapcsolatosaknak. 2019-ben vásárolt egy farmot Neira (Caldas) közelében, amely felülmúlta az elvárásait - innen ered a vállalkozásának neve: Dulce Misterio (Édes titok).
A kávét csak optimális érettségi állapotban szüretelik. A farmon egy képzett csapat dolgozik vele, akik egész évben segítenek neki a szüretelésben. A kávét kézzel válogatják, a még éretlen kávét félreteszik, majd külön feldolgozzák. A kávét ezután megmossák és műanyag tartályokba töltik, ahol a cseresznyét 48 órán át erjesztik. Az aszalási fázis során olyan változók, mint a hőmérséklet, amely nem csökkenhet 38 °C alá, és a páratartalom, amelyet egy olyan személy ellenőriz, aki naponta több órán át méri a kávét egy elektronikus higrométer segítségével.
Etiópia Bensa Damo
Magasság: 1860 - 2160 m tengerszint feletti magasságban.
Feldolgozás: mosott
Fajta: 74110, 74112 és 74158
A damói állomás szorosan együttműködik a helyi gazdákkal. A decembertől februárig tartó, munkaigényes kávészüreti szezonban az állomás több mint 100 embert foglalkoztat, ami a közösség számára nagyon fontos jövedelmet biztosít. Az átlagosnál 20-30%-kal magasabb árat fizet a gazdáknak, elismerve kemény munkájuk értékét.
A hagyományos gyakorlatot követve a kávét organikusan, őshonos fák árnyékában termesztik. Miután a cseresznyét lehúzták a héjától, 48-72 órán keresztül tartályokban erjesztik. A mosás után 12-15 napig szárítják a kávét magasított afrikai ágyakon.
Amellett, hogy kiváló kávét termelnek, a Damo állomás tavaly 5 vidéki iskolát épített, hogy a fiatalok számára kávéoktatást biztosítson (feldolgozás, palántanevelés stb.).